Evangéliumi Barátság Egyház

2018.03.24. 17:30

Isteni igét és adományt visz Afrikába

A fekete kontinens hat országában prédikál nyáron a tolnai lelkipásztor.

Wessely Gábor

Az Evangéliumi Barátság Egyház (Evangelical Friends Church) központja az USA-ban található, és 30-35 országban van jelen. Főleg Ázsiában és Dél-Amerikában elterjedt. A magyarországi plántálást húsz éve Tolnán kezdte Frei Antal és felesége. Ma már mintegy negyven helyen működik gyülekezetük országszerte. Szerbiában, Romániában és Horvátországban is munkálkodnak. A hazai és egyben az európai központ Tolna.

A lelkipásztor más kontinenseken is megfordul hitet hirdetve, és a rászorulók számára adományokat szállítva. A nyáron Afrikába készül; a vasárnapi istentiszteleten erről is beszélt a tolnai gyülekezet tagjainak.

Meghívta Bálint Mártát, aki Budapesten él, de dolgozott már Svájcban, Japánban és Angliában is, részint pénzügyi, befektetői, részint adománygyűjtői tapasztalatokat szerezve. Tolmácsként és a különféle támogatások célba juttatójaként fogja segíteni Frei Antal munkáját az afrikai kontinens hat országában. Mintegy húsz istentiszteleten fordítja majd a lelkipásztor prédikációját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában