Szekszárd büszkesége

2018.12.13. 17:30

Jámbor Attila az év edzője, Mercz Marcell az év sportolója

Jámbor Attila kapta a „Szekszárd edzője 2018„, Mercz Marcell a „Szekszárd Sportolója 2018” elismerő címet. Átadták ugyanis a „Szekszárd Büszkesége 2018„ jutalmakat.

Budavári Kata

Fotó: Makovics Kornél

A Szekszárd Büszkesége kitüntető címet olyan kiváló sportteljesítményt elért sportolók és edzők, kiemelkedő művészeti, kulturális eredményt nyújtók, illetve a tudományok területén elért rendkívüli eredményeket produkálók kaphatják, akik tevékenységükkel hozzájárulnak a város országos vagy nemzetközi hírének növeléséhez. „Büszkék vagyunk rátok.„ Ács Rezső polgármester szerint a díj ennek az egy mondatnak a kiteljesedése. Köszöntőjében elmondta, harmadik alkalommal rendezik meg az ünnepélyes átadót, hiszen a város szeretné elismerni azokat a tehetségeket, akik nagy szorgalommal, plusz munkával a hétköznapinál kiemelkedőbb teljesítményt nyújtanak. Eredményeik a minőséget jelentik, és tiszteletbeli nagykövetei Szekszárdnak, hiszen vannak, akik rajtuk keresztül találkoznak először a várossal. Ács Rezső úgy véli, ez az elismerés arra is jó, hogy megerősítse a díjazottak kötődését a településhez.

Olyan sok tehetséget díjaztak, hogy felsorolni is nehéz, a teljes listát ITT találják. Elismerést kapott például a Bartina Néptánc Egyesület néhány táncosa, Bajusz Panna, Sándor Benjamin Solt, Sándor Zsigmond, Szabó László Botond és felkészítőik az Országos Szólótáncversenyen, illetve a Nagyecsedi Verbunk és Csárdás versenyen elért eredményükért. Szintén megérdemelték a címet az Atomerőmű KSC Szekszárd kosarasai egyebek mellett a Magyar Kupa első helyezésért, a tavalyi év sportolója, Theodoreán Alexandra pedig a 3x3-as világbajnoki címért, Studer Ágnes pedig az U20 Európa Bajnokságon nyújtott kiváló teljesítményéért. Ott volt a jutalmazottak között a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. atlétika szakosztályának több versenyzője és edzőik, Kizakisz Georgiosz Nikolaosz és Imre Lilien asztaliteniszezők, Sárosdi Ákos judós, Bán Benedek kerékpározó. Szintén több sportolót elismertek a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesületből, mások mellett Bartos Zsófia magyar bajnokot, Horváth Ádám ás Mercz Marcell Európa bajnokokat. A „Szekszárd edzője 2018„ címet Jámbor Attila kapta, a „Szekszárd Sportolója 2018” elismerő címet Mercz Marcell.

Jámbor Attila huszonöt éves élsportolói múlttal rendelkezik, három világbajnoki és Európa bajnoki arannyal, valamint számos egyéb érmes helyezéssel büszkélkedhet világversenyekről. A Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület alapítója és vezető edzője, valamint igazgatója. A szekszárdi önkormányzat 2014-ben Közjóért díjjal tüntette ki, 2017-ben a Tolna Megyei Önkormányzat Sipos Márton díjat adományozott neki. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség Héraklész ösztöndíjas edzője, valamint Szakmai Bizottságának tagja. Jámbor Attila az elmúlt hét évben építette fel a kajak-kenu egyesületet, amely egy mintaklub lett az ország kajakos társadalmának. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség ezen mintára alapozva létesít 2017-ben az ország több pontján hasonló kajak-kenu bázist. 2018-ban a férfi páros versenyzői Mercz Marcell és Horváth Ádám nyerni tudtak a horvátországi Európa bajnokságon. Bartos Zsófia és Nagy Viktória harmadik lett. Az Olimpiai Reménységek Versenyén Poznanban, Csizmazia Dóra volt az él evezőse a magyar válogatott négyesének, harmadik helyen végeztek.

Mercz Marcell eredményei közt magyar bajnoki cím és több dobogós helyezés is van. Az idei teljesítményét tartja a legjelentősebbnek. Idén a Graboplast Maraton Magyar Bajnokságon K-2 -ben 22 kilométeres távon harmadik helyezést, a Maraton Európa-Bajnokságon ifjúsági kategóriában párosban szintén huszonkét kilométeren első helyet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában