floorball

2018.04.20. 09:30

Kész a tornaterem, de még nem adták át

Csak három éve floorballoznak, de már megyebajnoki címet is szereztek a bogyiszlói gyerekek.

Wessely Gábor

Szép eredményeket érnek el a bogyiszlói kisdiákok floorballban. Ez egy olyan labdajáték, melyhez a jéghokinál használatoshoz hasonló ütő és a kapusnak fejvédő kell. Vannak fiú- és lánycsapataik, több korcsoportban. A játéknak három változata létezik, melyeknél más a kapuméret, és más a mezőnyjátékosok száma.

Magyarországra 1989-ben érkezett ez a sport, akkor még palánklabda néven mutatták be. A bogyiszlóiak három éve kezdtek floorballozni. Van már egy megyebajnoki címük, és szereztek harmadik, negyedik, ötödik helyezéseket is. A bajnokságok általában Pakson vannak; ott van megfelelő, palánkkal ellátott pálya. Erős csapatokkal jelennek meg általában a bölcskeiek és a madocsaiak is. Költséges sport ez. Egy ütő 10-15 ezerbe, egy fejvédő 20-25 ezer forintba kerül. A kapu is 10-15 ezres tétel. De a legfontosabb, hogy legyen egy jó pálya, minőségi palánkokkal. Egyelőre vagy a műfüvön edzenek, vagy az alacsony belmagasságú, hatszor tizennégy méteres tornaszobájukban. Ám a közeljövőben akár bajnokságot is rendezhetnek Bogyiszlón, mert épül az új tornaterem. Ennek örül, és emiatt bosszús Sziget György edző, testnevelő tanár. Örül, mert már szinte kész a létesítmény, és bosszús, mert egyre csúszik az átadás. Lehet, hogy még a május végi falunapon sem tudják felavatni.

A polgármester, Tóth István se nagyon érti, hogy miért vakaródzik a kivitelező. Az épület kész, a sporteszközök megvannak, ismeretei szerint csak a csapadékvíz-elvezető rendszerrel van még valami bibi. Mindenesetre óvatosan fogalmaz az átadási időt illetően. Valószínűleg nyárra elkészül…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában