fejlesztés

2018.07.21. 18:10

Két legyet ütnek egy csapásra

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

Bármely település lakóját faggathatnánk, az utak, járdák állapotát, karbantartását mindenhol kiemelten fontosnak tartják. Épp ezért nagy öröm Zombán, hogy hatszázhatvan méter járdát építenek át.

Mint azt Szűcs Sándor polgármestertől megtudtuk, tizenötmillió forintos pályázati támogatásból háromszázhatvan métert korszerűsítenek. Ez azt jelenti, hogy a már meglévő járdát felbontják, újraalapozzák, szegélykövet raknak le és aszfaltoznak.

Ugyanígy járnak el további háromszáz méteren a Rákóczi utcában, annyi különbséggel, hogy egyes helyeken az árkot is rendbe kellett tenni, a támfalat megerősíteni.

– Mivel ezen a szakaszon elektromoshálózat-bővítés történt, és a későbbiekben egyébként is szerettük volna újraépíteni a járdát, praktikusnak látszott ezt most elvégezni – mondta a polgármester. Az E.ON egyébként a helyreállítást megoldotta volna, így viszont az erre szánt összeghez az önkormányzat jelentős önrészt tett hozzá, és összesen közel tízmillió forintból végzi el a feladatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában