borverseny

2018.04.23. 18:45

Kiváló borok, finom vacsora és jó zene

Mauthner Ilona, fotó: Mártonfai Dénes

Huszadik alkalommal rendezte meg a Hőgyészi Borbarát Kör a helyi borversenyt, melyre az idén 139 bormintával neveztek a kisebb- nagyobb borászok. Még Somogy megyéből is neveztek a gazdák.

Fazekas József a szervezők egyike kérdésünkre elmondta, 46 fehér, 20 rosé és 73 vörös borral versenyeztek a borbarátok. A Somogyból, Baranyából és Tolna megyéből érkező 9 fős zsűri, neves szakemberekből állt, háromszor három fős csoportokban kóstolták végig a benevezett borokat.

A fehér fajták közül a Nagydíjat Máté Attila hőgyészi borásznak ítélték, chardonnay bora miatt. Az első díjat Fazekas József, (a szervezők egyike) cserszegi fűszerese kapta, a második díjat Nagy Zoltán chardonnay-ja, a harmadik díjat pedig a mernyei Kovács Máté vehette át, olaszrizling boráért. A rosé borok is kiválóra sikerültek, a Nagy díjat Rosenberger Ferenc cabernet francból készített roséja nyerte el, az első díjat a szabályi Barabás Tamás, a másodikat a szennai Tóth László, a harmadik díjat pedig Hábel Lajos kapta. A vörös fajták közül a Nagy díjat szintén Fazekas József vehette át, első díjat Gál László, a másodikat Nagy Ferenc, a harmadikat a szakályi Balaskó János kapta.

Az eredményhirdetés után kezdődött a vacsora a művelődési házban berendezett étteremben, hőgyészi zsiványpecsenyét tálaltak fel, Gundel palacsintával. Ezt követően a gazdák megkóstolták egymás kiváló borait, majd kezdődött a zenés mulatság, mely hajnalig tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában