Neked Munka, nekem Álom!

2018.03.23. 07:00

Labdarúgóedző volt az álommunkája

Szekér Károly egyike volt azon pályázóknak, akik kipróbálhatták magukat „álommunkájukban”, labdarúgóedzőként.

Balázs László, fotó: Makovics Kornél

A Neked Munka, nekem Álom! program egy olyan kezdeményezés, amely lehetőséget ad fogyatékkal élő emberek és munkáltatók kötetlen találkozására egy nyílt nap keretében. A projekt célja nem a munkaközvetítés, hanem lehetőség nyújtása személyes találkozásra, valamint egymás megismerése és a kölcsönös tapasztalatszerzés. A gyakorlat szerint a fogyatékosságot övező félelmek és bizonytalanságok legsikeresebben személyes találkozással változtathatók meg.

Az országos akciót életre hívó Salva Vita Alapítvány megyei partnere, a programot helyben koordináló civil szervezet, a Kék Madár Alapítvány a látássérült, szociálisan is hátrányos helyzetben lévő Szekér Károlynak (borítóképünkön jobbra) segített abban, hogy néhány óra erejéig megismerhesse azt a munkahelyet, munkakört, amiről ő csak álmodozik. A Szekszárdi UFC-nél Kárpáti Zoltán (borítóképünkön balra), a klub elnöke és Koch László (borítóképünkön középen) szakmai igazgató, az U12-es csapat edzője fogadta a sportos életvitelt folytató férfit. A Bayern Münchennek és Ferencvárosnak szurkoló megváltozott munkaképességű pártfogolt bekapcsolódott az edzéstervezésbe, majd a tréning végén a játékba is.

Dömötör Csaba, az alapítvány koordinátora elmondta, Tolnában több mint húsz jelentkező közül választották ki azt a tíz pályázót, akiknek lehetősége nyílt kipróbálni magát az álom munkakörben. Szekér Károlyról elmondta, jelenleg a Kolping-iskolában dolgozik gondnokként, többször segítettek neki állást találni.

Kárpáti Zoltán, a hatszáz tagot számláló sportklub elnöke úgy gondolja, fontos, hogy tartsák a kapcsolatot a civilekkel, örömmel tettek eleget a felkérésnek. Nem csak a sportról szól a szervezet működése, fontosnak tartják a társadalmi szerepvállalást is. A vezető az egyesület emblémájával ellátott melegítővel ajándékozta meg Szekér Károlyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában