fejlesztés

2018.03.21. 19:10

Megújult a lengyeli kollégium

Közel 120 millió forintos energetikai korszerűsítés valósult meg a lengyeli Apponyi Sándor Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola két kollégiumi épületén.

Hanol Erzsébet, fotó: Makovics Kornél

Megújult a lengyeli mezőgazdasági szakgimnázium kollégiuma. Az FM Dunántúli Agrár- és Szakképző Központ (DASZK) Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Apponyi Sándor Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma kollégiumi épületeinek energetikai korszerűsítése valósult meg nemrégiben.

Ma tartották az ünnepélyes átadót, amelyen Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő, Simonné Szerdai Zsuzsanna, a DASZK főigazgatója, valamint Bujdosó Lászlóné, a lengyeli iskola igazgatója mondott köszöntőt.

Az intézményvezetők egyaránt azt hangsúlyozták, hogy a felújítás az oktatási, nevelési munkát segíti, illetve köszönetet mondtak Potápi Árpád Jánosnak a támogatásért. Bujdosó Lászlóné elmondta, hogy két pályázati forrásból, összesen 117 millió forint értékben történt korszerűsítés az iskola két kollégiumi épületén, amelyek 110 diák elszállásolására alkalmasak. Hőszigetelték a falakat, cserélték a nyílászárókat, továbbá napelemes rendszert építettek ki. A felújítás nem okozott fennakadást az oktatásban, ugyanis a munkálatok nagy része a nyári szünetben zajlott, a belső tereket érintő átalakításokat pedig úgy szervezték, hogy azok ne zavarják a tanórákat – mondta Bujdosó Lászlóné.

Potápi Árpád János köszöntőjében arról beszélt, hogy a lengyeli iskola nemcsak oktatási szempontból tölt be fontos szerepet a térségben, hanem a kultúra és a közélet terén is. Hozzátette: a kormány fontosnak tartja a fiatalok jövőjét, hiszen a település, a megye, az ország és így a nemzet sorsa múlik rajtuk.

Az ünnepségen az iskola tanulóinak táncprodukcióit láthatták a megjelentek, illetve szavalatok hangzottak el.

Borítóképünkön: Simonné Szerdai Zsuzsanna, a DASZK főigazgatója, dr. Szinay Attila jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkár, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Bujdosó Lászlóné, az Apponyi Sándor Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola igazgatója Fotó: Makovics Kornél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában