veszélyben

2018.06.18. 16:50

Lódarazsak támadása miatt szállítottak kórházba egy férfit

Hanol Erzsébet, illusztráció: Shutterstock

 

Molnár Dániel, a Hornetclean Kft. vezetője Beküldött fotó

Darázstámadás miatt szállítottak hétfőn kórházba egy férfit Decsen. Az esetről Molnár Dániel, a Hornetclean Kft. vezetője számolt be, aki a rovarok irtását végezte. Elmondta, hogy a lódarazsak egy garázsajtóba költöztek, ahonnan a tulaj maga próbálta meg „kitessékelni” őket, azonban a művelet során egy darázs megcsípte. A szakember úgy tudja, a férfit a feje tetején érte a csípés, ami miatt előbb rosszul lett, majd az eszméletét is elvesztette egy időre. A helyszínre mentőautó és mentőhelikopter is érkezett.

Molnár Dániel elmondta, hogy a lódarazsak még a fészekrakás elején tartanak, augusztusra viszont már nagy számban megjelennek, a vizes területek közelében pedig kiváltképp szeretnek megtelepedni. Agresszív, taktikusan támadó rovarok, amelyeknek röptükben elöl van a fullánkjuk, így a becsapódás erejével képesek szúrni és harapnak is. Pánikra azonban nincs ok – hangsúlyozta a szakember. Fontos azonban, hogy nem a segélyhívó számon kell segítséget kérni, hanem darázs- és rovarirtással foglalkozó szakembert kell hívni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában