becsületsértés

2018.04.18. 14:09

Másodfokon is bűnösnek találták Csertőit

Mácz Katalin, archív fotó: Mártonfai Dénes

Másodfokon is bűnösnek mondta ki Csertői Aurélt, a Paksi FC NB I.-es labdarúgócsapatának vezetőedzőjét becsületsértés vétségében a bíróság. A Szekszárdi Törvényszék ugyanis április 10-én helyben hagyta a Paksi Járásbíróság elsőfokú ítéletét, amelyben megrovásban részesítették. Annyiban módosították az első fokú ítéletet, hogy a vádlottnak az eredetileg kiszabott 5929 forint bűnügyi költséget nem kell megfizetnie. Az eljárás során valójában 6649 forint bűnügyi költség merült fel, amelyet Rónai Gábor magánvádló köteles az államnak megfizetni.

A sértett, a Tolnai Népújság sportújságírója, aki két könyvet és mintegy 2500 cikket írt a csapatról, örömét fejezte ki, hogy másfél év után megszületett a jogerős ítélet. Véleménye szerint a megrovás enyhe büntetés, ennek ellenére bízik abban, hogy hasonló eset a jövőben sem vele, sem más, a munkáját végző kollégájával nem történhet meg. Egyúttal hozzátette, kártérítési pert indít az edzővel szemben. Azt azonban leszögezte, ennek az olvasók nem látják kárát, hiszen a Paksi FC meccseiről, eredményeiről szóló részletes tudósításokat – ahogy eddig, úgy ezután is – folyamatosan nyomon követhetik a lapban és a teol.hu hírportálon egyaránt.

Csertői Aurél nem kívánta kommentálni a másodfokú ítéletet.

Mint már beszámoltunk róla: amikor az újságíró a 2016. október 29-i, Újpest elleni, 1–1-re végződött bajnoki mérkőzést követően nyilatkozatot szeretett volna kérni Báló Tamás csapatkapitánytól, Csertői Aurél rárontott, és nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette. Azt kérte számon, hogy miért írogat a csapat ellen, majd azt is kiabálta a vezetőedző újabb trágárságok kíséretében, hogy az újságíró tűnjön el a stadionból. Azt, hogy ebben Tököli Attila, az együttes másodedzője és Gévay Zsolt csapatkapitány-helyettes részt vett volna, első fokon sem találták bizonyítottnak, így őket már a januári ítéletben felmentették.

A focimeccs utáni sajtótájékoztatón, amelyről hangfelvétel készült, és a bíróságon le is játszották, Csertői Aurél nem titkolta a konfliktust, és egyebek közt azt mondta: „Ez egy gyökér, és vállalom, hogy elküldtem a (…..)-ba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában