Foglalkoztatási paktum

2018.02.19. 20:00

A céljuk több mint ezer ember segítése

A munkáltatók és tartósan munka nélkül lévők egymásra találásán munkálkodik a Tolna megyei foglalkoztatási paktum, amelynek legutóbbi, Pakson tartott ülésén a célokról és lehetőségekről is szó esett.

Vida Tünde, fotó: szerző felvétele

Közel harmincan csatlakoztak már a Tolna megyei foglalkoztatási paktum projekt megvalósítására létrehozott konzorciumhoz. A szervezetet a Tolna Megyei Kormányhivatal, a Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal, a Tolnáért – Tolna Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft. valamint a Kék-Madár Alapítvány alapította egy TOP-os pályázat megvalósítására.

A Tolna Megyei Önkormányzat valamivel több mint 1,2 milliárd forintot nyert el a programra, amely 1051 hátrányos helyzetű álláskereső és inaktív személy munkaerő-piaci integrációját tűzte célul. Varga-Stadler Gábor, a Tolnáért-Tolna Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője azt mondta lapunknak, hogy ez egy három éves, komplex program, amely a képzéstől a foglalkoztatás anyagi támogatásáig sok mindent magába foglal.

– Célunk Tolna megye munkaerő-piaci helyzetének a javítása. Szeretnénk azoknak a vállalkozóknak munkaerőt biztosítani, akiknek vannak tervei, van jövőképük. Szeretnék összepárosítani a foglalkoztatókat a munkát keresőkkel, megteremteni a projekt segítségével, hogy megtalálják egymást – vázolta lapunknak Varga-Stadler Gábor ügyvezető. Rámutatott, hogy 2021-ig tartó programjuk elején járnak, de sok partnert tudhatnak maguk mellett. A paksi rendezvény szervezésében például erősen támaszkodtak a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamarára, annak adatbázisára. Mostanáig 28 tagja van a paktumnak. A pályázatban, amely 1,2 milliárd forintot nyertek el, szigorú elvárások vannak megfogalmazva. – Nem egyszerű munkaközvetítésről van szó – húzta alá az ügyvezető kiemelve az oktatási, képzési feladatokat. Azt mondta a paksi találkozónak, amelyhez hasonlót a megye más városaiban is tartottak, tartank, célja felhívni a figyelmet, hogy éljenek a lehetőséggel, mert ha a paktum segítségével találnak munkaerőt, nagyon jelentős támogatásban részesülnek bér és bérjellegű kiadásokra, oktatási tevékenységre.

A paksi találkozón Varga-Stadler Gábor, a Tolnáért-Tolna Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetőjének köszöntője után a foglalkoztatást elősegítő kiemelt uniós projektek Tolna megyei megvalósítása, elérhető támogatások témában dr. Gonda Ádám a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály főosztályvezető helyettese tartott előadást, a megyei fejlesztési források munkaerőpiacra és gazdaság élénkítésére gyakorolt hatásáról Naszvadi Balázs beszélt. A Tolna Megyei Önkormányzat területfejlesztési osztályvezetője többek között szót ejtett arról, hogy szükséges a KKV-k szintjén megjelenő innováció, az együttműködés és hálózatosodás elősegítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában