kormány

2018.05.19. 13:00

Süli János miniszter is letette az esküt

Vida Tünde

Letette az esküt a kormány többi tagjával együtt Süli János is, akit Orbán Viktor miniszterelnök arra kért fel, hogy folytassa a Paksi Atomerőmű bővítése érdekében végzett munkáját. Süli János a munkáját segítő munkaszervezetben sem személyi, sem strukturális változásokat nem tervez. Mint elmondta, a kerítésen belüli feladatok tekintetében a Paks II. szervezetére támaszkodik, a térségfejlesztés terén kitűzött célok végrehajtása érdekében viszont többletmunkaerőre lesz szükség. Egyelőre a kabinet székhelye Budapesten marad, de a korábbi tervekkel összhangban „kétlakivá” válik, és a súlypont áthelyeződik Paksra, különösen a térségfejlesztés tekintetében – mondta el az eskütétel után a sajtó munkatársainak.

Süli János arról is beszélt, elsőként a 20/10 kilovoltos alállomás építése kezdődhet meg, illetve rövidesen megjelenhetnek a munkagépek a felvonulási területen is. Ide nyolcvan épületet terveznek, ezeknek 2020-ig kell elkészülniük, mert a főépület kivitelezését a terv szerint kezdik, mondta a miniszter. Az új blokkok határidőre, 2026-27-re megépülnek, de nem az a cél, hogy arra az időpontra megépüljenek, hanem az, hogy megfelelő minőségben készüljenek el. A biztonság minden más szempontot megelőz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában