állampolgársági eskü

2018.08.13. 11:54

Megfogadták, hogy Magyarországot hazájuknak tekintik

Rendkívüli, nem mindennapi felemelő pillanat tanúi voltak azok, akik kedden részt vettek a Jako Fémárugyár Kft. két ügyvezetője, Joachim és Andreas Koch ünnepélyes állampolgársági esküjén. 

Balázs László

Fotó: Mártonfai Dénes

A Himnusz, a fogadalomtétel és a jegyzőkönyv aláírása után Ács Rezső polgármester köszöntötte a két új magyar állampolgárt, akik régóta itt élnek közöttünk, és segítik a várost a különböző rendezvények megtartásában. A városvezető megjegyezte, a két férfi a magyar nemzet részévé vált. A köztársasági elnök állampolgárság megadásáról szóló döntését követően, a honosítási okirat kiállításával, a fogadalomtétellel és a jegyzőkönyv aláírásával megpecsételték azt, amit az elmúlt években tettek az országért, Szekszárdért. A testvérpár édesapjának magyar gyökerei vannak. Andreas Koch elmondta, hogy kisgyerekként sokszor nyaralt a Balatonnál, így egyszerre német és magyar szív is dobog benne. 2004 óta dolgozik Szekszárdon, abban az évben csatlakozott a cégvezetéshez. 2008-ban született kisfia, Koch Benjamin Levente, majd 2013-ban kislánya Koch Leoni Panna.

– A tesómmal este beszéltük, hogy életünk egyik legfontosabb pillanatához érkeztünk a magyar állampolgársági esküvel – nyilatkozta Andreas Koch. – Megható és felemelő pillanatként éltük meg, köszönettel tartozunk mindenkinek, aki eljött, s a keddi napon is együtt éltük meg az összetartozás érzését. A Szózat és a pezsgős koccintás után sokan gratuláltak, büszkék vagyunk, hogy magyar állampolgárok is lettünk.

Andreas Koch elmondása szerint a cégnél nem csak üres jelszó a közösségi érzés erősítése.

– Egyetlen cég sem működhet csupán azért, és nem lehet csak az a feladata, hogy termeljen, nyereséggel dolgozzon. Szociális és társadalmi felelősséget is vállalnunk kell, szívesen támogatunk minden, a közösségnek hasznot hajtó ügyet – közölte Andreas Koch. – Jó példa erre a családi napunk, amely illeszkedik a cég filozófiájához: a Jako egy család által vezetett vállalkozás, ahol lelkiismeretesen kell dolgozni, viszont a közös vidámság és szórakozás is fontos szerepet játszik. Erősíteni szeretnénk a munkatársak közti közösségi érzést, melyet szerintünk a legjobban lazább körülmények között lehet megvalósítani. 2016-ban tartottuk az első ilyen jellegű rendezvényünket, akkor a cég területén különböző szórakoztató programok mellett a vendégek üzemlátogatás során megismerhették családtagjaik munkahelyét.

Az ügyvezető elmondása szerint folyamatosan tanulja a magyar nyelvet azért, hogy minél hamarabb itthon érezze magát.

– Mindennap megpróbálok új szavakat, kifejezéseket elsajátítani – ismertette Andreas Koch. – El kell ismerni, vannak még hibák a beszédemben, de engem nem zavarnak. Fontos, hogy a munkatársakkal magyarul tartjuk az értekezleteket. Eddig még senki nem panaszkodott, hogy nem érti, mi hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában