környezetvédelem

2019.03.18. 17:30

Megtisztítják a szeméttől Szekszárdot és környékét

A Csapó szakiskola tanulói is csatlakoztak a TeSzedd! országos hulladékgyűjtő akcióhoz idén is.

Mauthner Ilona

Fotó: Mártonfai Dénes

Háromszáz diák szedte a szemetet Palánkon, a Sió híd környékén, egészen a vasútig, majd az autópálya mellett, mintegy hét hektárnyi területet néztek át. A Csapó szakiskola tanulói is csatlakoztak a TeSzedd! országos hulladékgyűjtő akcióhoz idén is, mint minden évben. Assenbrenner Edit szaktanár felügyeletével mintegy hét köbméternyi szemetet szedtek össze a fiatalok, volt közte építési törmelék, kocsi gumik, használt ruhák, mosdókagyló és rengeteg háztartási hulladék. A szemetet a fiatalok az iskola gyűjtőpontjához szállították, ahonnan két napon belül az Alisca Terra szolgáltató viszi majd el.

A szaktanár elmondta, természetesen számos alkalommal megbeszélik a diákokkal, hogy mennyire fontos a környezetünk védelme. A gyűjtés során maguk a tanulók is megtapasztalják, milyen sok a felelőtlen ember, akik bármilyen áron és bárhol, igyekeznek megszabadulni az általuk felhalmozott szeméttől, nem törődve azzal, hogy mennyit ártanak ezzel a környezetüknek.

A TeSzedd! akció a napokban folytatódik Szekszárdon, 21-én, csütörtökön, délután egy órától a Tesco környékén gyűjtik össze az illegális hulladékot az áruház dolgozói és az önkéntesek. Ugyanaznap a Szépítsük együtt Szekszárdot! programhoz csatlakozók délután kettő órakor a Béla tér környékét fogják megtisztítani. Másnap, pénteken reggel fél nyolctól az Alisca utca környékére, a trafóház mellé várják az önkénteseket, 23-án, szombaton pedig a Szőlőszem Mozgalom tagjai a Csötönyi völgyet tisztítják meg.

Az akcióban résztvevők kapnak kesztyűket és TeSzedd! feliratos zsákokat. Fontos tudni, hogy az önkéntesek csak az erre az alkalomra készített zsákokba gyűjthetik a szemetet, csak ezeket szállítják el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában