borünnep

2019.05.22. 15:30

Megünneplik a borászok védőszentjét Szekszárdon

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél (archív)

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg Szent Orbán tiszteletére a borünnepet a megyeszékhely utolsó, egybefüggő történelmi pinceutcájában, az Istifán gödrében. Ebben az évben is kulturális műsorral, egyházi áldással és borkóstolással emlékeznek a borászok, kádárok, kocsmárosok védőszentjére. Az esemény május huszonötödikén, szombaton, délután öt órakor kezdődik.

A rendezvény résztvevőire és a szőlőterületekre áldását adja V. Kovács Ferenc katolikus pap, köszöntőt mond Kővári László, a szekszárdi közgyűlés gazdasági és pénzügyi bizottságának elnöke. A kulturális műsor fellépői: Kovács György tárogatón, Ékes László harmonikán, Kovács Gergő énekkel és a Muslinca kórus.

A rendezvényen részt vesz Madács János, Ribling Ferenc, Szarvas Gábor, Támer László, Tokai György és Toronyi György pincéje. A kinyitó borászatok este tíz óráig várják a borkedvelőket, a szervezők kérése, hogy mindenki vigyen magával poharat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában