Rezét gőzös és a gemenci kisvasút

2018.09.18. 19:20

Mesekönyvben pöfög az erdei kisvonat

Szeri Árpád

Fotó: Beküldött fotó

Játszva ismerhetik meg a Gemenci erdő különleges élővilágát azok a gyermekek, akik már találkoztak a Rezét gőzös és a gemenci kisvasút című mesekönyvvel. A kiadvány, mely a Gemenci Erdei Vasút Napján, a pörbölyi Ökoturisztikai Központban megtartott országos bemutatón jelent meg a nyilvánosság előtt, a Kispöfögők sorozat második kötete. A színes illusztrációkkal ellátott könyv a szórakoztatás mellett Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének növény– és állatvilágáról, turisztikai különlegességeiről, sőt még történelméről is játékos formában nyújt érdekes információkat a négy-nyolc éves korosztály számára.

A mesekönyv főszereplői között ott van Rezét, a gőzös és dízelmozdony barátai, akik a valóságban is a Gemenci Állami Erdei Vasúton teljesítenek szolgálatot. A Duna mellék- és holtágai által kialakított, varázslatos tájban tucatnyi állat- és növényfaj kedvesen megrajzolt képviselői keverednek érdekes kalandokba a mozdonyokkal. Mindeközben a kisvasút megállóhelyei és állomásai fontos helyszínei a történeteknek. A második mese december 5-ének éjszakáján játszódik, amikor is a csak a gemenci rengetegben megpihenő Mikulás titka is kiderül.

A Gemenc Zrt. szakmai támogatásával készült, olvasmányos, érdekes, a korosztály számára jól befogadható történeteket tartalmazó mesekönyv írója Csohány Domitilla. Az egyedi és nagyon szerethető karaktereket, valamint a csodálatos színharmóniában pompázó képeket Győri Zsolt alkotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában