hulladékgyűjtés

2018.04.23. 09:30

Nagyon jó kis csapat jött össze

A csapat három konténer hulladéktól szabadította meg a környéket.

Budavári Kata, fotó: beküldött kép

Néhány anyuka a baba-mama klubból és Patkó Sándorné önkormányzati képviselő hulladékgyűjtést szervezett Harcon.

Farkasné Károly Dóra, a szervezők egyike elmondta, rendszeresen járnak a határba, és látták, hogy elég sok szemetet dobálnak el a Harcról kivezető utakon. Szerencsére falun belül más a helyzet, ott nem volt szükség gyűjtésre. Azt is megtudtuk, már jó ideje nem volt hasonló akció a településen, most viszont nagyon jó kis csapat jött össze. A majd’ negyven fő körülbelül három konténernyi hulladéktól szabadította meg Harc környékét.

Az önkormányzat a konténerrendeléssel, a kesztyűk, zsákok beszerzésével segített, az Értékőrző egyesület tagjai pedig a program zárásaként zsíros kenyérrel, teával vendégelték meg a társaságot. Volt, aki nem tudott eljönni, de rétest küldött a szemétszedőknek.

Farkasné Károly Dórától azt is megtudtuk, nemrég költöztek a faluba, előtte Szedresen láttak ilyen kezdeményezést, amelyet a Sziget Egyesület jegyzett. Arról is beszélt, hogy ha szükséges, jövőre is megszervezik a hulladékszedést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában