gazdátlanul

2019.06.11. 13:00

Nem hagyja el őrhelyét az árva kutya

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

Egy árva terelőkutya hetek óta vár gazdájára a Koppány-hídon, Nagykónyi után az Értényhez tartozó Eledényben. Állítólag az eb gazdái elköltöztek, s a hűséges társukat nem vitték magukkal. A környékbeli emberek sajnálkoznak, rendszeresen ennivalót visznek neki a hídra, be is fognák, hogy jó helyre kerüljön, ám nem engedi magát. Akadnak, akik nyers húst tesznek le étekül, nem gondolva arra, hogy odacsalják a rókákat és az aranysakálokat. Sokan sajnálják a kutyust, ám az senkit nem enged közel magához, ott jártunkkor azonban étellel és vízzel el volt látva bőven.

A kutya rendkívül félénk, hívásra, füttyszóra nemhogy nem közeledik, inkább távolabb kocog. A híd korlátjára valaki kiragasztott egy papírt, amelyen azt kéri, ne etessék a kutyát, mert már sikerült neki helyet találni. Aláírásként Tamási állatbarátok szerepel.

Ilyen néven működik egy Facebook-csoport, ahol ugyanezt lehet olvasni, csakhogy a bejegyzés több nappal ezelőtt került ki a közösségi oldalra, a kutya pedig változatlanul a hídon lakott még a múlt héten, ottjártunkkor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában