Rendkívüli testületi ülés

2018.06.17. 15:00

Nem várnak, a beszakadt utat hamar megjavítják

Mauthner Ilona

Rendkívüli testületi ülésen fogadták el szerdán az önkormányzati képviselők az idei közfoglalkoztatási program II. ütemét. Dr. Bozsolik Róbert polgármester elmondta, július 1-től a jövő év február 28-ig 17 embert tudnak alkalmazni közmunkásként. Ezzel a létszámmal gyakorlatilag mindenkinek jut munka és fizetés, aki azt igényli. A Nyári diákmunka foglalkoztatási programjáról is döntés született, így teljes támogatással 15-15 középiskolás korú diák dolgozhat majd júliusban és augusztusban is az önkormányzatnál. A fiatalokat napi négy órában alkalmazzák, munkát pedig az önkormányzathoz tartozó intézményekben kapnak, ahol pakolás, takarítás és más hasonló megoldandó feladat vár rájuk.

Kiválasztották a képviselők azt a kivitelezőt, aki a Kövesdi beszakadt út helyreállítását végzi majd el. A polgármester elmondta, a város a saját kockázatára kezdi el a munkálatokat, ami 8 millió forint körüli összegbe kerül. Emellett pályáznak is, de nem várnak még további hónapokat amíg azt elbírálják. A helyreállítás azért nem egyszerű, mert az út alatt egy működő pince is van, és arra is kell ügyelni, hogy az ne szakadjon be. Többféle engedélyt jóvá kellett hagyatni, még a Belügyminisztériumból is kimentek ellenőrizi a helyszíni állapotot. Ez is közrejátszott abban, hogy a munkák megkezdése így elhúzódott – mondta a polgármester.

A Cikádor Általános Iskola és a II. Géza Gimnázium energetikai korszerűsítéséhez kapcsolódó támogatási szerződési határidőket módosították a képviselők. Mindkét intézményre napelemeket helyeznek el. A munkálatokkal augusztus végéig elkészülnek, vagyis az új iskolai év kezdetén már nem zavarják a munkások jelenlétükkel az oktatást, ígérte a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában