segítség

2018.08.17. 15:30

Névtelenül is lehet kérdezni a Jogponton

Mauthner Ilona

Fotó: Shutterstock

Reggel nyolc és délután négy óra között várták az érdeklődőket a tamási művelődési központ bejáratánál, ahol a Munkástanácsok Országos Szövetsége jogász napokat tartott. Keszthelyi Angéla, a rendezvény szervezője kérdésünkre elmondta, uniós támogatás segítségével 123 településen ingyen elérhető jogász napot tartottak. Tolna megyében Tamásiban és Pakson volt hasonló rendezvény, ezt megelőzően pedig Tolnán, Dombóváron és Szekszárdon. Mind a 123 településen – Tolna megyében öt városban – van a Jogpontnak állandó ügyfélszolgálata is, ahol elsősorban a munkavállalással kapcsolatban adnak útmutatást. Ezen belül munkajoggal, a társadalombiztosításhoz kapcsolódó jogokkal, illetve adó– és cégjogi tanácsokkal foglalkoznak. A tanácsadás ingyenes, sőt anonim, vagyis nem kérnek az ügyféltől adatokat sem.

Az uniós támogatással működő Jogpontok 2016. július 30-án indultak, és 2019. július 31-ig lesznek elérhetőek.

A tamási és a paksi helyszínen tegnap négy-négy jogász fogadta az érdeklődőket, és a munkaadók kötelezettségeiről tájékoztattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában