közlekedés Szekszárdon

2018.06.18. 19:20

Novemberre elkészül a várost átszelő út

Mauthner Ilona, fotó: Mártonfai Dénes

Újabb fejezetéhez érkezett a tehermentesítő út fejlesztése. Hétfőn délután az 56. számú főút – Tartsay utca, vagy tehermentesítő út – és a Szent Györgyi Albert (volt Kecskés Ferenc) utca kereszteződésénél tartott sajtótájékoztatót Ács Rezső, szekszárdi polgármester, Becze Szabolcs, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója és Molnár Gábor, a Dél-Dunántúli Közlekedési Központ Zrt. szolgáltatási központ vezetője.

Ács Rezső polgármester elmondta, a közlekedésbiztonságot javító beruházásként az adott helyszínen forgalomirányító jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki. A munkálatok hamarosan kezdődnek. A városon áthaladó nagy forgalom miatt ennek hiányában nehéz ki- illetve behajtani a mellékutcákba. Ez a felújítás érinti a közlekedési központot, ezért kötöttek velük is megállapodást. A munkálatok ideje alatt a közlekedés ezen a szakaszon is megoldható lesz. A felújítás a várost északról délre átszelő útvonalon 3480 métert érint, és novemberre befejeződnek a munkák. Ez azt jelenti, hogy a felüljárótól a vasútállomást érintve, a Sárvíz utcáig, majd a Sárvíz utcától a déli körforgalomig készülnek el novemberig a munkákkal. A másik felújításra váró szakasz az 5112-es utat (Palánki út) érinti, ennek hossza 3750 méter, a munkálatok befejezése itt októberben várható.

Becze Szabolcs elmondta, a várost északról déli irányba átszelő tehermentesítő út felújítása 543 millió forintba, míg a Palánki út tolnai elágazóig tartó szakasza 296 millió forintba kerül. Mind két út hazai forrásból készül. Az önkormányzat hozzájárulása az említett összegekhez mindössze hatmillió forint, mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában