kóborló őz

2018.04.11. 13:30

Őz szaladgált a futópályán

Steinbach Zsolt, fotó: Mártonfai Dénes

Már-már Déva vára építésének drámáját idézi a tolnai gimnáziumi sportpálya kivitelezése. A befejezés előtt álló létesítmény rekortán borítású futópályája nehezen készül, de nem az építők hibájából. Legalább egy nap kell ahhoz, hogy megszilárduljon a pálya utolsó felvitt műanyag rétege. Ezt a még képlékeny anyagot azonban eddig már többen is megrongálták a kritikus időszakban. A helyszínen levő figyelmeztető plakátok, feliratok ellenére hol kerékpárral, hol gyalogosan „rondítottak” a még lágy felületbe.

Legutóbb azonban nem emberek, hanem – ki tudja honnan – egy őz tévedt a pályára a legrosszabbkor, mintegy 20-25 méteren megrongálva a képlékeny borítást.

A tolnai polgárőrök rendszeresen ellenőrzik az épülő pálya környékét is. Így volt ez hétfő este is. Egyikük, Schubert János – aki egyébként hivatásos vadász –, elmondta: amikor körbevilágítottak a pályán, legnagyobb meglepetésükre egy 2-3 éves őzbak szaladgált a futókörön. Értesítették a rendőrséget és a tűzoltóságot, hogy közös erővel próbálják meg befogni és a természetbe visszavinni az állatot.

A befogási kísérlet azonban kudarcot vallott, és kikergetni sem sikerült az őzet a területről. Több órányi eredménytelen hajsza után végül egy szekszárdi állatorvos altatólövedékkel meglőtte az őzet. Ám hiába várták, hogy az állat elkábuljon, az elszaladt. Többször is átfésülték a területet, de nem bukkantak rá. Végül hajnali két óra körül feladták a keresést. Az őz azóta sem került elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában