szemétlerakó

2018.06.22. 15:30

Park lehetne a szemét helyén

Hanol Erzsébet

Gyönkön az utcájuk végén, a város határában elhelyezett szeméthalom miatt fordult lapunkhoz Hopp Gábor. A helyszínen többek között építési törmelék és füstölő zöldhulladékhalom fogadott bennünket csütörtökön. A férfi elmondta, hogy napok óta füst száll fel az ágak közül, bár a tűzoltókat nem hívta emiatt. Az önkormányzat felé viszont többször jelezte, hogy őt és a többi utcabelit zavarja a szemét.

A helyzetet a városvezetés is megelégelte. Katz Gyula polgármester elmondta, hogy az emberek évek óta hordták oda a különféle szemetet, ami így patkányfészekké vált, ezért a megszüntetése mellett döntöttek.

Elkezdték a vegyes hulladék elszállítását, a zöldhulladékot pedig a város önkéntes tűzoltóinak felügyelete mellett égették, ám mivel az utóbbi napokban is hordtak oda ágakat, ezért még izzott, füstölt a halom. A területen egyébként pihenőparkot szeretne létrehozni az önkormányzat, de ennek akadálya, ha azt szemétlerakónak használják az emberek – tette hozzá a polgármester.

A tüzet az önkéntes tűzoltók és a szekszárdi hivatásos tűzoltók tegnap eloltották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában