szökés

2018.03.22. 12:30

Párosban poroszkáltak a pacik az úton

Egy cecei birtokról kóboroltak el a lovak, de már sértetlenül hazakerültek.

Vida Tünde, fotó: Beküldött kép

Megkerült a gazda, így a németkéri úton kóborló lovak is hazakerültek. Gyorsan híre ment az interneten, hogy hétfőn reggel két ló poroszkál mindenféle felügyelet nélkül a 6231-es úton, Németkér és Cece között. Az arra autózó Pinczési Katalin lencsevégre kapta az úttesten zavartalanul poroszkáló állatokat, s posztolta a Facebookon. A bejegyzést több százan osztották meg.

Horváthné Gál Erika, Németkér polgármestere is értesült a csatangoló állatokról, de azt mondta, nem tartanak sokan lovat a községben, felismernék a falubeliek, ha odavalósiak lennének, de úgy gondolja, nem onnan szöktek el.

Mint kiderült, nem tévedett, egy cecei birtokról kóboroltak el, ahova sértetlenül haza is kerültek. Nem ez volt az első ilyen alkalom a környéken. Még egy éve sincs, hogy egy paksi lovardából tizenhárom ló szabadult el és vágtatott az M6-os autópályán szembe a forgalommal. Az állatok sértetlenül megúszták a veszélyes kalandot, és a rendőrség beavatkozásának köszönhetően baleset sem történt a sztrádán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában