Amikre mindig figyelni kell

2018.12.13. 14:00

Plakátok, amikre figyelni kell az úton

A passzív biztonsági eszközök használatának fontosságára, a rossz döntések következményeire, a gyorshajtás, az ittas vezetés és a vadak okozta veszélyekre hívják fel a figyelmet az új óriásplakátok.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Mártonfai Dénes

Négy új figyelemfelkeltő táblát állított fel a megyében a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közreműködésével. Még 2006-ban történt, hogy a baleset-megelőzési bizottság a megye közútjain figyelemfelhívó táblákat helyezett el. Az idő múlásával ezek állapota jelentősen romlott, ezért tavaly a bizottság új jelzések felállítását kezdeményezte. A baleseti adatok és okok elemzését követően a 6-os számú főút mentén négy óriásplakát kihelyezéséről döntött a testület.

A helyszínek feltérképezését követően a főút 97-es kilométerszelvényénél, Dunaföldvár közelében kihelyezett óriásplakát a passzív biztonsági eszközök használatának fontosságára hívja fel a figyelmet.

A Szekszárd határában elhelyezett tábla általános figyelemfelhívó óriásplakát, mely a rossz döntések miatt bekövetkező balesetekre, illetve azok következményeire irányítja a közlekedők figyelmét.

A 6-os számú főút Sötétvölgy és Kakasd közötti szakaszán az elmúlt években több halálos baleset is történt a gyorshajtás miatt. Ráadásul ez a terület a vadak vonuló útvonalának is a része, ezért számos vadelütés is történt ott az elmúlt időszakban. Ezek miatt a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság erre az útszakaszra újításként egy kétoldalú táblát helyezett el, melynek egyik felén a gyorshajtás veszélyeire és következményeire, másik felén pedig a vadveszélyre hívja fel a figyelmet.

A megye déli határában, Bonyhád közelében kihelyezett óriásplakát az ittas járművezetés veszélyeire és következményeire fókuszál. Az új figyelmeztető táblák felállítása az elmúlt hetekben fejeződött be. A projekt megvalósulását az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága támogatta, tájékoztatta lapunkat a megyei rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában