Potápi Árpád János

2018.04.15. 16:00

A magyarság érdekeit szem előtt tartva végzi tovább a munkáját

Potápi Árpád János a hatodik ciklusát kezdheti a Parlamentben, miután a Tolna megyei 2. számú választókerületben ismét országgyűlési képviselőnek választották. A Fidesz-KDNP politikusa nem csak azoknak szeretne méltó képviselője lenni, akik rá szavaztak, hanem azoknak is, akik nem.

Munkatársunktól

– Kemény időszakon vagyunk túl, de volt értelme a befektetett munkának – kezdte Potápi Árpád János, amikor arra kértük, értékelje a mögöttünk álló időszakot, a kampány során végzett munkát, valamint a választás eredményét. – Bár a közvélemény-kutatások előrejelzései mind pozitívak voltak, gyakorlatilag mindegyik a mi győzelmünket vetítette elő, mégis úgy dolgoztunk, mintha az életünkért küzdenénk. Ennek meg is lett az eredménye. Hálás lehetek, mert nagyszerű csapat állt mögöttem: mindenki szívvel-lélekkel, hittel és elszántsággal dolgozott. Köszönettel tartozom minden aktivistámnak, a csapatom minden egyes tagjának és mindenkinek, aki bármilyen módon részt vett az elmúlt hetek, hónapok munkájában. Sokat dolgoztunk, de megérte, hiszen országos szinten, minden választókerületet figyelembe véve a nyolcadik legjobb eredményt hoztuk. Ahogy a miniszterelnök úr fogalmazott a választás éjszakáján: „most legyünk szerények, mert most van mire”.

– Számított-e ilyen arányú győzelemre?

– Őszintén szólva a saját választókerületemben nagyjából erre az eredményre számítottam. Hatodik alkalommal nyertem el a választópolgárok bizalmát, 1998 óta vagyok országgyűlési képviselő. Az ember ennyi idő alatt sok tapasztalatot tud összegyűjteni, és megismeri a környezetében élőket, de a siker titka szerintem az, hogy bármennyiszer is nyerünk és akármennyi év tapasztalat is áll mögöttünk, mindig ugyanúgy küzdjünk és harcoljunk a győzelemért. Az én legfőbb célom most az, hogy az elkövetkező időszakban ne csak azoknak legyek méltó képviselője az országgyűlésben, akik rám szavaztak, hanem azoknak is, akik nem. Ezért fogok dolgozni. Ami az országos eredményeket illeti: én végig optimista voltam. Persze volt egy-két időszak, amikor azt éreztem, hogy most a szokottnál is nagyobb erőbevetéssel kell dolgoznunk, de végig hittem a győzelemben. Mindent összevetve nagyjából 120 mandátumra számítottam, az eredmények azonban ezt jóval felülmúlták. Bátran jelenthetjük ki, hogy ez történelmi siker és óriási öröm mindannyiunk számára.

– Miként zajlott a választásra való felkészülés? Mit tartottak szem előtt?

– Egy kampányidőszak minden esetben a kőkemény munkáról szól, de az idei mozgósítás minden eddiginél erőteljesebb volt. Sokszor elmondtuk a kampány során, hogy a 2018-as választás sorsdöntő lesz. Ez valóban így volt, és mi végig ehhez tartottuk magunkat. Senki sem spórolt az energiával, de ez egyfajta nyugalmat is adott, mert úgy indultunk neki a választásnak, hogy akármi is lesz a végeredmény, mi minden tőlünk telhetőt megtettünk. Az eredmények azt igazolják, hogy az üzenetünk elért a választópolgárokhoz. Mindnyájan tudtuk, hogy most valóban nem csak négy évről, hanem évtizedekről döntünk. Közös európai kultúránk megőrzése volt a tét. Óriási megtiszteltetés, hogy bizalmat kaptunk arra, hogy ebben a sorsdöntő időszakban mi legyünk azok, akik az ország és a nemzet érdekeit képviselik. Mindent meg fogunk tenni érte, hogy legjobb tudásunk szerint, mindig a magyarság érdekeit szem előtt tartva végezzük ezt a megtisztelő feladatot.

– Hogyan élte meg ön, illetve a családja, a környezete az elmúlt hónapok eseményeit, és a választás napját?

– A családom természetesen végig mellettem volt és mindenben támogatott. Ezt ezúton is szeretném megköszönni nekik. A pörgést különben már megszokhatták, hiszen az elmúlt négy év során egyszerre kellett helyt állnom országgyűlési képviselőként és nemzetpolitikai államtitkárként. Az utóbbi nem ritkán napi több száz vagy ezer kilométer utazással járt, hiszen a Kárpát-medence és a diaszpóra minden szegletében élnek magyarok, akiknek ugyanúgy szükségük van ránk. Ez meglehetősen jó bemelegítés volt a kampányidőszak előtt: olyan bemelegítés, ami a kampány közben sem állt le. A megfeszített munka mellett igyekeztem ugyanakkor arra is figyelni, hogy ne csak lelkileg, hanem fizikailag is erős legyek: amikor csak időm engedte, a kampányidőszak alatt is szakítottam időt a sportra, a futásra. Szerintem ez nagyon fontos. Köszönet illeti a családomat, örülök, hogy a gyermekeim által a véghajrában készített spontán kampányfotó ekkora sikert aratott. Dobott egy jó nagyot a lájkolóim számán a közösségi oldalamon. Viccet félretéve: nagyon dolgosan, kevés alvással, de jó hangulatban telt a kampány és maga a választás napja is. Jó csapatban mindig öröm dolgozni.

– Lehet-e már tudni, sejteni, hogy milyen feladatok várnak önre a következő ciklusban? Tagja lehet-e esetleg a kormánynak?

– Úgy gondolom, a mi dolgunk, hogy elvégezzük a ránk bízott feladatot. Ezt megtettük, hiszen helytálltunk, és olyan eredményt értünk el, amire méltán lehetünk büszkék. Minden további a jövő zenéje. A miniszterelnök úr feladata eldönteni, kit mivel bíz meg, kinek milyen feladatot szán a következő négy évben. Minden előzetes találgatás és tervezgetés felesleges. A mi dolgunk, hogy jól végezzük a feladatunkat választókerületünk, országunk és a magyar nemzet javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában