EGészséges életmód

2018.01.23. 07:00

Rekordszámú induló a Bartina teljesítménytúrán

A pénteki csapadékos időjárás ellenére több mint 1400-an járták be a Szekszárdi-dombságot.

Balázs László

Idén is óriási volt az érdeklődés az Ifjúsági Unió Szekszárd (IFU) által lebonyolított szombati XIX. Bartina Teljesítménytúra iránt, 1411-en vettek részt az eseményen, míg 2017-ben 1363-an indultak.

A szervezet 2000-ben rendezte meg első természetjárását a Szekszárdi-dombságban. Ezúttal lehetett indulni a Bartina light-on (9,7 km) is, ezt a távot főleg családoknak ajánlották a szervezők. A 17,5 kilométeres táv – amelynek szintemelkedése 457 méter volt – a szekszárdi rendezvényközpontból indult, érintette a Bükkös-erdőt, a sötétvölgyi gyermektábort és a Bati-kereszt kilátót. A 33,6 kilométeres útvonal a Bükkös-erdő után Grábóc és Ladomány érintésével kanyarodott vissza a gyermektáborhoz, majd a kilátó felé a jól ismert útvonalon lehetett beérni a Baka István iskolába. A maraton (44,1 km) szintemelkedése volt a legdurvább: 947 métert kellett le és fel gyalogolniuk a legbátrabbaknak. Ők a Bükkös-erdő után Szálka, Grábóc, Ladomány érintésével megnehezített pályán kora este értek vissza a kiindulási helyre. 

Idén is két ponton állítottak fel a szervezők „gulyáságyút”, ahol forralt borral és teával várták a gyaloglókat. Az IFU-nál büszkék arra, hogy bár 380-an visszamondták az indulást, a 2017-es létszámot túlszárnyalva a rekordot jelentő 1411 résztvevő túrázott együtt, a lebonyolításban pedig 100 önkéntes segédkezett. A túra legfiatalabb résztvevője egy 5 éves, szekszárdi fiatalember, Kovács Kornél volt, aki nagypapájával teljesítette a 17,5 kilométert.

Címkék#Szekszárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában