nem mérlegelhetnek

2019.05.22. 07:00

Rossz helyen parkolt, azonnal megbírságolták

Olvasónk mozgáskorlátozott, pont egy olyan üzlet előtt büntették meg parkolásért a kórház területén belül, ahol ortopéd cipőt szeretett volna vásárolni. Levelét elküldte szerkesztőségünkbe és a megyei kórházhoz is. Ügye pozitív elbíráslást kapott.

Mauthner Ilona

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

– Súlyosan mozgáskorlátozott rokkant vagyok, két bottal is csak tíz-húsz métert tudok menni, emellett oldalamra helyezett katéterzsákkal, és annak összes hátrányával érkeztem május 7-én a szekszárdi kórház területén belül az úgynevezett gomba épülethez ortopéd cipő méretvétele céljából, feleségem kíséretében – írta a kórház igazgatójához címzett levelében olvasónk. A C épület előtt régebben volt két rokkant parkolási hely, a tábla most is ott van, csak éppen egy fekete fóliával be van burkolva. A szükség úgy hozta, hogy ennek a régi parkolónak a közelében álltam le az autóval úgy, hogy a forgalmat nem akadályoztam. Mivel a feleségem a lábamat külön nem vihette be, így én is bementem a gomba épületébe méretvételre.

Dolgunk végeztével, az autóhoz érve azt vettem észre, hogy büntető csomagot helyeztek a szélvédőre. A büntetést túlzottnak (négyezer forint) és elhibázottnak tartom. Olvasónk ezután az eset felülbírálását kérte, annál is inkább, mivel rokkantsági ellátása hetvenezer forint alatt van.

Olvasónk és szerkesztőségünk is a következő tájékoztatást kapta Kis Zoltántól, aki a megyei kórház gazdasági-műszaki igazgatóhelyettesétől.

– Tisztában vagyunk a kórház területén fennálló parkolási nehézségekkel, de sajnos érdemi számú új parkolóhelyet csak igen nagy beruházással tudnánk kialakítani. Amit tudunk, megtesszük, a közelmúltban is készültek parkolóhelyek a belgyógyászati tömb és az étterem közelében, ahol ehhez a hely adott volt. Az említett tábla azért van fóliával letakarva, mert ott a közelmúltig építési tevékenység zajlott, az építmény a kórház területét elcsúfító hulladék gyűjtésére fog szolgálni. Emiatt voltunk kénytelenek ideiglenesen megszüntetni azt a parkolóhelyet, és odahelyezni a hulladékgyűjtő konténert. Ahol a panaszos megállt, az a konténerek megközelítését megnehezítette, ezért került a gépkocsira a pótdíjfizetési felszólítás. Nem volt benne semmilyen rosszindulat, a kollégáimnak ez a dolguk, nem mérlegelhetnek.

Sajnos minden nap legalább tíz, néha több szabálytalanul parkoló autó van a kórház területén, esetenként egészen extrém helyeken megállva, ami ellen a továbbiakban is szigorúan fel kívánunk lépni, éppen a szabályosan közlekedők és a kórház normális működésének érdekében. Ezzel együtt természetesen megértjük az ön által leírtakat és ez alkalommal a pótdíj megfizetésétől eltekintünk.

Kis Zoltán még hozzátette: mindennapos problémát jelentenek a nem megfelelően parkoló autók, de ahol erre lehetőségük van, ott méltányosan járnak el és elengedik a fizetési kötelezettséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában