Kőröshegy

2017.08.17. 07:00

Szakmai foglalkozások várták a fiatalokat a táborban

Valamennyi jelentkező napi kétszer három óra szakmai foglalkozáson vett részt, csoportvezetők útmutatásával ismerkedve a színészmesterséggel.

Szeri Árpád

Egy kis improvizációs gyakorlat a legfi atalabb táborlakóknál

Karakterépítés, térhasználat, mozgás, beszédtechnika – csak néhány azokból a gyakorlatokból, melyek az előadóművészetet kedvelő fiatalokra vártak a Balaton mellett. A színjátszókat a kőröshegyi Gyermek és Ifjúsági Tábor fogadta a Szekszárdi Garay János Gimnázium Centenáriuma Alapítvány szervezésében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázati támogatásával – „Hazai tematikus, tehetségterületekhez kapcsolódó táborok támogatása”, NTP-TÁB-17. Az együttműködő partnerséget a K2 Színház, valamint az Életmód és Rehabilitációs Ház Alapítványa vállalta.

– Ötven, a színjátszás iránt kedvet, tehetséget érző, tizenkét–huszonkét éves fiatal számára hirdettük meg a tábort augusztus 8. és 15. között – adott tájékoztatást Báló Marianna pályázati felelős. – Az ország különböző településeiről, így Szekszárdról is érkeztek jelentkezők. Valamennyien napi kétszer három óra szakmai foglalkozáson vettek részt, csoportvezetők útmutatásával ismerkedve a színészmesterséggel. Az előadásokat tartó, neves vendégek közül hadd említsem meg Bíró Kriszta Jászai Mari-díjas színművészt és Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas költőt, drámaírót.

A táborlakók szabad idejükben megmártóztak a Balatonban, avagy éppen kirándulóhajó fedélzetén ringatóztak. Balatonbogláron egy előadás főpróbáját is megtekintették. Volt tehát honnan ihletet meríteni a záró nap feladatához, ami egy kiválasztott Arany János mű dramatizálását jelentette. Báló Marianna végezetül elmondta, hogy a résztvevők közül – a tábor adta megerősítés birtokában – többen is azt tervezik, hogy a színészi pálya mellett kötelezik el magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában