Föld napja

2018.04.27. 19:20

Szelektív hulladékgyűjtés és virágültetés is volt a környezetórán

Steinbach Zsolt, fotó: Mártonfai Dénes

Különleges környezetórán vehettek részt a gyerekek a Föld napja alkalmából a tolnai MAG-Házban délelőtt.

A Tolnai Kulturális Központ és Könyvtár immár harmadszor rendezett „zöld” programot a világnap apropóján, ezúttal az intézmény munkatársainak közreműködésével. Egyikük, Józsa Jácint lapunknak elmondta: iskolásokat és óvodásokat vártak a rendezvényre.

A rendhagyó környezetóra játékos, szemléletformáló feladatok megoldásából állt. A diákokra többek között a tudatos vásárlással, a környezetbarát közlekedéssel, a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos megválaszolandó kérdések vártak.

Emellett ültettek körömvirágot és kakukkfüvet a MAG-Ház udvarán, ahol a mezítlábas mini Kneipp-ösvényt is végigjárhatták.

Az óvodásoknak is hasonló, ismereteiknek megfelelő elfoglaltságokat találtak ki a szervezők. A kicsik talán a leginkább az „erdei kisvasutat” élvezték. A vonat egy kiskocsi képében jelent meg, amire tíz óvodás is felfért, a megállók pedig az udvar fáinál voltak, amelyekről elbeszélgettek a kicsikkel.

A tolnai Föld napi program második felvonásaként kiállítás nyílt, amelyen Dohóczki Istvánné mutatta be környezetbarát anyagból, kukoricacsuhéból készült alkotásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában