követelések

2018.12.17. 20:16

Szerkesztőségünkhöz is érkeztek tüntetők

A Tolnai Népújság és a teol.hu szerkesztőségéhez is érkeztek békés tüntetők ma este, majd átadták az ellenzéki pártok követeléseit öt pontban összefoglaló dokumentumot.

TEOL

A szekszárdi megmozdulást a Budapesten, az MTVA székház előtt tartott tüntetéshez kapcsolódóan szervezték meg. A demonstrálók 15-20 fős, helyi lakókból – köztük Zaják Rita és Kerekes László önkormányzati képviselőkből – álló csoportja először a Garay téren kihangosítva meghallgatta Hadházy Ákos beszédének közvetítését, majd a szerkesztőségünkhöz vonultak zászlókkal, fáklyákkal keltve figyelmet. Zaják Rita a dokumentumot átnyújtva hangsúlyozta, szándékaik békések, csupán az öt pont leközlését kérik.

Az ellenzéki pártok közös követelései:

  • A rabszolgatörvény azonnali visszavonását! A magyar dolgozók kizsigerelése, kiszolgáltatottá tétele teljes mértékben elfogadhatatlan! Vonják vissza a szabálytalanul elfogadott rabszolgatörvényt!
  • Kevesebb rendőri túlórát! Egy rendőrt se kötelezzenek többre, mint az európai uniós maximum! Tartsa be a kormány a saját törvényeit! Értük is tüntetünk!
  • Független bíróságokat! Állítsák helyre az igazságszolgáltatás függetlenségét! Nem kérünk a FIDESZ által irányított bírókból!
  • Európai Ügyészséget! Ha a kormány nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez, az felér egy beismerő vallomással! Egy korrupciós ügy sem maradhat büntetlenül!
  • Független közmédiát! Nem akarunk több pártállami propagandahíradót látni! Követeljük a sajtószabadság helyreállítását és a felelősök, a hírhamisító Papp Dániel azonnali leváltását!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában