dombóvár

2018.08.13. 18:29

Új helyen működik az orvosi ügyelet

Hanol Erzsébet

Új helyen működik a központi háziorvosi ügyelet Dombóváron. A Dombomedia.hu számolt be róla, hogy a Dombóvári Szent Lukács Kórház elnyert egy pályázatot, amelynek megvalósítása után új funkciót kapnak azok a helyiségek, amelyekben eddig az orvosi ügyelet volt. A mintegy 90 millió forintos támogatásnak köszönhetően Egészségfejlesztési Irodát hoznak létre annak érdekében, hogy csökkenteni tudják a szív- és érrendszeri, a daganatos és a mentális megbetegedések számát, segíteni tudják a dohányzásról való leszokást és szolgálják az alkoholfogyasztás és a droghasználat megelőzését, valamint támogassák az egészségtudatos magatartás kialakítását. A fejlesztést az Európai Unió és a magyar állam közösen finanszírozza.

Emiatt a Szent István tér 1. szám alatt, a Dombóvári Járási Hivatal és Kormányablak alagsorában alakította ki az önkormányzat a központi háziorvosi ügyeletet. A bejárat a Pannónia utca 34-40. szám alatti lakótömb felőli oldalán található. A központi háziorvosi ügyelet telefonszáma változatlanul a 74/461-198-as, és munkanapokon 16 órától másnap reggel 8 óráig, pihenő- és ünnepnapokon reggel 8 órától az első munkanap reggel 8 óráig tartó ügyeleti időben hívható.

Külön gyermekorvosi ügyelet csak hétvégén és ünnepnapokon működik reggel 8 órától 16 óráig a Dombóvári Szent Lukács Kórház csecsemő- és gyermekosztályán, egyébként a gyermekek ügyeleti ellátása is a Szent István tér 1. szám alatt működő központi háziorvosi ügyeleten történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában