fejlesztés

2018.10.19. 18:10

Új parkolókat alakítanak ki Szekszárdon

Hanol Erzsébet

Fotó: Makovics Kornél

Folytatódik az újabb parkolóhelyek kialakítása a megyeszékhelyen. Az elmúlt két évben száz új parkoló épült, most pedig további huszonkettőt alakítanak ki a Zöldkert utcában és a Bottyán-hegyen élők számára. Erről pénteken tartottak sajtótájékoztatót a helyszínen.

Ács Rezső polgármester elmondta, hogy a város a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványtól nyert forrást a fejlesztésre, amelyre így 12,7 millió forintot költenek. Egy használaton kívüli területet alakítanak át, ahol korábban óvoda épület állt. A munka ebben a hónapban kezdődött, és a tervek szerint – ha az időjárás is engedi – novemberben fejeződik be.

A városvezető arról is beszélt, hogy nagy igény volt az ott élők részéről a parkolóhelyek számának növelésére, ezt bizonyítja, hogy több mint kétszáz aláírás gyűlt össze az ügy érdekében. Ács Rezső ugyanakkor a lakók részéről nagyobb odafigyelést kért a parkolást illetően. Mint mondta, egy autó ne foglaljon el több helyet.

A választókörzet képviselője, Gyurkovics János elmondta, hogy megsokszorozódott az autók száma, erre pedig negyven éve még nem voltak felkészülve az építkezések során. A mostani bővítés viszont nagy mértékben enyhít a gondokon, és remélhetőleg az autósok nem fognak már a zöldterületen parkolni.

Kőműves Krisztián, a kivitelező Kész Kft. helyettes ügyvezetője elmondta, hogy a tartósság jegyében végzik el a munkát, és 270 négyzetméteren alakítják ki az új parkolókat. A tervezésnél a vízelvezetésre is gondoltak, amelyet egy támfallal is megerősítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában