önkormányzat

2018.03.24. 09:30

Utat újítanak fel két városrészben

Vida Tünde, illusztráció: Shutterstock

Két utcában kezdődhet útfelújítás az önkormányzat finanszírozásában Pakson, ha az időjárás is úgy akarja. Cseresznyésben a településrész főutcáját, Dunakömlődön a Hegy utcát aszfaltozzák. Az előbbi aszfaltos, utóbbi betonburkolatú, de mindegyik elöregedett – tájékoztatott Hum Ferenc műszaki osztályvezető. A közbeszerzési eljárás keretében négy-négy ajánlatot kaptak, a legkedvezőbb mindegyik esetben az Amalfi Hungária Kft. ajánlata volt.

A Cseresznyési úton süllyesztett szegélyeket alakítanak ki, ezek közé kerül az aszfaltburkolat, melléjük pedig 60 centiméter szélességben gyephézagos betonburkoló lap. A Hegy utcában a meglévő betonútra kerül az aszfalt, kiépítik a kapu és személybejárókat, a csapadékvizet a meglévő árokba vezetik és rendezik a zöldfelületet is. A Cseresznyési út kivitelezési költsége meghaladja a nettó 46 millió forintot, a Hegy utca építését nettó 32 millió forintért végzi a kivitelező, amely nem ismeretlen Pakson, tavaly a Rákóczi és Pál utcák aszfaltozását végezte el. A kivitelezésre hetvenöt nap áll rendelkezésére, a kft. a műszaki átadás-átvétel lezárása után 48 hónapnyi garanciát vállalt.

A tervek szerint március 21-én kezdődik a kivitelezés. Cseresznyésben a munkavégzés alatt a forgalom tud haladni, szakaszosan az útpadka igénybevételével, a Hegy utca érintett szakaszán útlezárásra kell számítani és a lakók sem tudják majd gépkocsival megközelíteni az ingatlanjukat. A munkák előreláthatólag május 8-ig tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában