adomány

2018.06.23. 15:00

Vonóhorogra gyűjt a Szőlő-Szem egyesület

Egy jó kávét, szomszéd? mottóval új projektbe fogott a Szőlő-Szem tanyavédő egyesület Szekszárdon.

Munkatársunktól

Mint arról Baloghné Gaál Zsófi a, az egyesület alelnöke tájékoztatott, a következő hetekben az elnökség tagjai reggelente felkeresnek egy-egy tanyagazdát, hogy egy finom, gőzölgő kávéval lepjék meg. A programhoz a kávét az országszerte ismert szekszárdi barista, Tóth Sándor ajánlotta fel. A forró ital mellett meghallgatják a tanyavilágban élők problémáit, segítenek választ keresni a felmerülő kérdésekre, osztoznak örömükben, gondjaikban.

Kedden az egyesület elnöke a Kisbödő legszebb részén szőlőt művelő Deme házaspárt látogatta meg. Deméék fővárosi fiatal párként kezdtek Szekszárdra járni, munka mellett, hétvégenként. A feldolgozott bogyós gyümölcs igen kelendő volt Budapesten, és a vele járó feladatok is jól ki tudták kapcsolni a házaspárt. Így tudott töretlen maradni a lelkesedés.

A felelősségtudat és a táj szépsége iránti szeretet olyan erős köteléket teremtett, hogy nyugdíjazásuk után felszámolták fővárosi életüket, és Szekszárdon vásároltak egy kis lakást. Idejük jelentős részét a tanyavilágban töltik. Nagy örömükre a lányuk családja, unokáik boldogan jönnek hozzájuk vendégségbe. A tanyatulajdonosok úgy érzik, a környező tanyagazdák nevében is elmondhatják, hogy jelentősen növelte az egyesület a biztonságérzetüket. Ritkán látni erre idegen arcokat. Aki jön, az is többnyire kutyát sétáltat, ám ebből konfliktus – tudomásuk szerint – még nem volt.

Ami a szemüket bántja, az az illegális hulladéklerakás. Gyakran látnak háztartási hulladékot a patak medrébe hajítva. A szükséges lépéseket a szomszédság ilyenkor megteszi. A szekszárdi tanyavilágban élők helyzetén nemcsak az ott élők, hanem bárki más is segíthet, akinek fontos a városnak ez a szép és értékes területe.

Az egyesület vonóhoroggal és utánfutóval szeretné felszerelni a Suzukiját, hogy tűzifát és élelmiszert tudjanak szállítani, valamint segíteni a tanyagazdák munkáját, például a fent említett szemételszállítás és szurdoktakarítás esetén is.

Segíteni az alábbi bankszámlaszámon lehet: Hungária Takarékszövetkezet, Szőlő-Szem Egyesület. Bankszámlaszám: 71900058-10037366. Közlemény: adomány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában