Moldoványi-Tóth Anikó

2017.08.30. 08:00

Riportkönyvet írt a reklámszakember

Amikor dolgozik, ír, és amikor hazamegy, akkor is ír Moldoványi-Tóth Anikó. A reklámszakmában dolgozik, így napi nyolc órában reklámszövegeket gyárt, utána pedig jobbára meséket. Ezek ugyan még az asztalfiókban lapulnak, első riportkönyve viszont megjelent, s jó a fogadtatása.

Vida Tünde

Mivel gyerekkora óta ír, régi álma Moldoványi-Tóth Anikónak, hogy könyvet jelentet meg. Pakson gyerekeskedett, de ma már Budapesten él. Sorra születnek meséi, de egyelőre ezek még a fiók mélyén lapulnak. Mint mondja, még nincs neve íróként, a kiadók nem is reagálnak. Úgy gondolta, stratégiát vált, és pályázati lehetőséget keres, hogy kiadhassa mesekönyveit. Ilyet azonban nem talált. Riportkönyv kiadására vonatkozót viszont igen. Végül mégsem annak keretében készült el a kötet, nem írta alá a szerződést, mert szerette volna megőrizni önállóságát.

Moldoványi-Tóth Anikó civilben sikeres szövegíró a reklámiparban, első kötetét Tóth Anikó Dóraként jegyzi

Egy partnerkereső mobil applikációról szól

Az ötlet azonban rekord idő alatt megszületett. A nemrégiben megjelent „Jobbra húzott történetek” egy partnerkereső mobil applikációról, pontosabban az annak köszönhető kapcsolatokról szól. A Tinder olyan applikáció, amelyik különböző szűrők segítségével választja ki a lehetséges partnereket, de kapcsolatba csak akkor kerülhetnek, ha mindkét fél jobbra húzza a másikat, azaz igent mond a lehetőségre. Azért esett erre a témára a választása, mert itthon egyáltalán nem született még erről könyv.

Anikó saját tapasztalatait is megírta a kötetben, számos szintén valós történetek sorában. Némelyiket mindkét fél szemszögéből megismerheti az olvasó, ami Anikó véleménye szerint még izgalmasabbá teszi, hiszen az érintettek számára is különleges élmény, hogy láthatják, mennyire másként éli meg partnerük ugyanazt a történetet.

Semmi fikció, csakis megtörtént, igaz esetek

„Szex, szerelem, Tinder” – így foglalható össze három szóban a sztori. Semmi fikció, csakis megtörtént, igaz esetek, valódi emberektől. A Jobbra húzott történetek olyan kalandokról és szerelmekről számol be, amelyek a Tinder nélkül talán sosem történtek volna meg. Halál gáz vagy épp mesébe illő randik, egyéjszakás kalandok, katasztrófával záruló próbálkozások, több éve tartó szerelmek, szexi részletek, nagy viharok, eljegyzés, házasság – ajánlja könyvét az ifjú reklámszakember. Azt sem rejti véka alá, hogy saját története a pozitívak közé tartozik, hiszen a Tinder segítségével mélyült el egy többéves, de felületes ismeretség, aminek lánykérés, házasság lett a vége. Egyébként, mint elmondta, tizenegy történetet dolgozott fel. – Gyakorlatilag minden van benne, ami a Tinderen. Hideg-meleg, halál ciki történetek, kudarcok, de vannak mesés beteljesülések, és van egy történet egy meleg sráctól is – sorolta.

A kötet ezer példányban jelent meg. A szerkesztő és korrektor Nádasi Krisz, a tördelő Dinya Gábor volt, a borítótervet Bruno Guimarães, a borítón látható fotót a szintén paksi Bukta Szabina készítette. 

Az első budapesti könyvbemutató Anikó örömére remekül sikerült, beigazolódott, amit gondolt, a téma iránt komoly az érdeklődés. Máig tartó kötődésének köszönhetően természetesen Pakson is tervez bemutatót, a mostani elképzelések szerint valamikor az ősz folyamán.

Tudja, mitől igazán izgalmas egy sztori

– Kis koromban is folyamatosan írtam, úgyhogy az egyetem elvégzése után alap volt, hogy ilyen melót akartam – mondta Moldoványi-Tóth Anikó. – Újságíróként helyezkedtem el, majd ezt hamar a reklámiparra cseréltem. Kreatív szövegíróként az ország legkiemelkedőbb reklámügynökségeinél fordultam meg, és számos hazai, illetve nemzetközi díjat nyertem, így tudom, mitől igazán izgalmas és lebilincselő egy sztori.

– A reklámokon kívül sokáig csak a fiókomnak írtam. Bevallom, számos mese lapul bennük elzárva. Talán nemsokára eljön az ideje, hogy az olvasók is belepillanthassanak – mondta Anikó, aki Budapesten él, de az általános és középiskolát Pakson végezte, s a Duna parti városhoz ma is szorosan kötődik, családja, barátai is ott élnek. Azt is elárulta magáról, hogy imád gördeszkázni és dobolni, odavan az olvasásért, a sorozatokért és a filmekért.

Címkék#Paks
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában