kiállítás

2018.05.29. 16:20

Sok helyen fotózott állatokat

Szeri Árpád, fotó: Csontos Péter / Gemenc Zrt.

Fotókiállítás nyílt Nagygyörgy Sándor festő- és fotóművész hagyatékából a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában Pörbölyön. A több ezer képet tartalmazó archívumból válogatott tárlaton több mint száz fotón mutatja be az életmű sokszínűségét. A kiállítás megnyitója egyben a hagyaték átvételét is szimbolizálta, hiszen Nagygyörgy Sándorné a Gemenc Zrt. kezelésére bízta a férjétől származó nagyításokat, filmnegatívokat és diapozitívokat.

Méltató beszédében Csonka Tibor, a Gemenc Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: – Személyesen is fontosnak tartom, hogy a több mint háromezer képet tartalmazó hagyatékrészt megőrizzük, kutathatóvá tegyük, és a nagyközönség számára is bemutassuk, hiszen Nagygyörgy Sándor fotográfiái nemzeti kincsnek számítanak.

Az archívumban éppúgy találhatók fotográfiák az afrikai szavannák állatvilágáról és a Bajkál-tó fókáiról, mint az Északi-középhegység muflonjairól, vagy éppen a világhírű gemenci gímszarvasokról. Jelentős dokumentum értéke van az erdő- és vadgazdálkodó embert megörökítő fényképfelvételeknek is. A kiállítás június 18-ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában