Brisbane-i Magyar Színtársulat

2018.09.10. 19:27

A Hullámzó vőlegényt hozták az ötödik földrészről

A Brisbane-i Magyar Színtársulat Bonyhádon is nagy sikert aratott Tamási Áron komédiájával.

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

Ausztráliában is van magyar színjátszó csoport. Az ötödik kontinensen ebben a kategóriában egyetlen, s mint ilyen, egyedülálló küldetést mondhat magáénak a magyar nyelv és kultúra ápolása terén. A Brisbane-i Magyar Színtársulat a múlt hét végén Bonyhádon telt ház előtt lépett fel.

A művészi közösséget 2007-ben hívta életre Kovács Lőrinc, az ausztráliai magyar református gyülekezet Erdélyből származó lelkipásztora.

A társulat a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával vághatott bele Kárpát-medencei vendégszereplésébe. A Sipos Ika vezette csoport a Délvidéken, a Felvidéken és Erdélyben egyaránt bemutatkozik a közönségnek. A turné végét és egyúttal megkoronázását a farkaslakai fellépés jelenti. Nem véletlenül, hiszen a csapat mindenütt a település nagy szülöttének, Tamási Áronnak a népi komédiáját tűzi műsorára.

Így tehát a bonyhádi közönség is a Hullámzó vőlegény című, háromfelvonásos vígjátéknak tapsolhatott. A múlt vasárnapi rendezvényen – amelyet a Vörösmarty-központ, illetve Lukács József igazgatóhelyettes szervezett meg – elsőként Vizin Balázs, a város kommunikációs munkatársa tolmácsolta Filóné Ferencz Ibolya polgármester jókívánságait. Ezután Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára és Szabó Tibor, Bonyhád alpolgármestere fejezte ki örömét, hogy az ausztráliai magyarok a Völgység székhelyére is elhozták művészetüket, élményt adva és erősítve az összetartozás érzését.

A Brisbane-i Magyar Színtársulat még egyszer visszatér a megyébe, szeptember 13-án, csütörtökön 18 órakor Pakson a Csengey Dénes Kulturális Központban lép színpadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában