mesterhármas

2018.11.19. 11:35

Újabb Bartina-sikerek a néptáncfesztiválon

A Szekszárdi Néptáncfesztivál tegnapi gálaműsora előtt a zsűri tagjai közül Sikentáncz Szilveszter táncpedagógus, koreográfus köszöntötte a közönséget, majd kollégája, dr. Diószegi László, Harangozó és Martin György-díjas koreográfus, történész értékelte a rendezvényt.

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

Megosztott első helyezést ért el, Együttesi Nívódíjban és 250 ezer forint jutalomban részesült a Szekszárdi Bartina Néptáncegyüttes, valamint a Békéscsabai Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes. Második és ezzel 200 ezer forint birtokosa lett a Békéscsabai Balassi Táncegyüttes. Harmadikként végzett, 150 ezer forint jutalommal a Százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes. Együttesi különdíjban és 50–50 ezer forintban részesült a Siófoki Balaton Táncegyüttes, a Pécsi Mecsek Táncegyüttes, a Gyöngyösi Vidróczki Néptáncegyüttes, a Sátorhelyi Néptáncegyüttes és a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes.

Koreográfiai Nívódíjban és 110 ezer forintban részesült az első helyezett Kocsis Enikő–Fitos Dezső páros a Kurázsi című, Bartina által előadott koreográfiáért. Megosztott második helyezést és 80–80 ezer forintot ért Majoros Róbert Alapi táncok című koreográfiája, valamint Asztalos-Kiss Zsuzsanna Harmatos című koreográfiája. Harmadik lett és 70 ezer forintot vehetett át a Szarka Zsolt–Prekup Anna páros, koreográfiájuk az Órák címet viselte.

Színvonalas zenei kíséretért különdíjban részesült a Magyar Állami Népi Együttes Zenekara, a Tarsoly Zenekar és a Zagyva Banda. Szóló táncosi teljesítményéért Nívódíjat és 30–30 ezer forintot kapott Németh Antal, a Békéscsabai Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes táncosa, illetve Sipos Gergő, a Bartina táncosa. A Martin György Néptáncszövetség különdíját a Fordulj Kispej Lovam Táncegyüttes nyerte a vele járó 150 ezer forinttal. A Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Sikentáncz Szilveszter, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület elnökének különdíját kapta 20 ezer forinttal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában