József Attila

2018.12.08. 13:00

Feltárul a költő-író izgalmas világa

Szeri Árpád

Fotó: Shutterstock

Vidéken első alkalommal Szekszárd adott otthont a József Attila összes tanulmánya és cikke 1930–1937 című kötet bemutatójának. A Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtárban tartott rendezvényen N. Horváth Béla egyetemi tanár, irodalomtörténész közölt részleteket a két részes kritikai kiadásról. Mint mondta, a könyv bölcsője a megyeszékhelyen ringott, következik mindez az általa beadott pályázatból és a munka irányításából is. N. Horváth Béla hangsúlyosan említette Agárdi Péter, Bókay Antal, Tverdota György és Veres András nevét, ezzel együtt természetesen mások gondos munkája is fémjelzi a végeredményt.

A kritikai kiadás jelenlegi tudásunk szerint a legteljesebb József Attila anyag, még a fecnikre vetett gondolattöredékek is olvashatók az oldalakon. Egyedül a Miért nem én? című cikk hiányzik a gyűjteményből, ez az írás valahol lappang.

N. Horváth Béla lapunknak nyilatkozva megjegyezte: a két kötet, tudományos mivolta okán, nem egyszerű olvasmány. Ám mindenki, aki belekezd, egy kifejezetten izgalmas világra talál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában