zenekar

2019.01.11. 11:30

Magyar popslágerek punk rock stílusban előadva

A Neonverebek formáció 2017-ben alakult, központjukként Zombát jelölték meg, ugyanis itt találkoznak általában. Huszti Gábor gitárossal beszélgettünk.

Fekete Dávid

Fotó: Beküldött fotó

− Kissé szokatlan a zenekar koncepciója, honnan jött az ötlet?

− Elsőre valóban szokatlan lehet a koncepció, de hamar meg lehet szokni. Nem egészen egyedi az elgondolás, hiszen vannak más magyar zenekarok is, akik hasonlóban utaznak, azaz ismert pop, vagy táncdal slágereket dolgoznak át rockzenei alapokra. Az alapötletet mégis egy amerikai punk rock zenekar adta nekünk, a Me First And The Gimme Gimmes. Ők ugyanazt csinálják ismert világslágerekkel, mint a Neonverebek magyar dalokkal: punk rock stílusban adják elő azokat.

− Van igény az ilyesfajta kísérletező zenére?

− Egyértelműen van igény, hiszen ez kifejezetten közönségbarát projekt, könnyen emészthető dallamos zenével. A koncerteken hamar megvan a jó hangulat, hiszen amikor az emberek meghallanak egy Soltész Rezső, Neoton Família, Dolly Roll vagy Szécsi Pál szerzeményt punkosra turbózva, akkor hamar beindul a buli. Jók a tapasztalataink, eddig kizárólag pozitív visszajelzéseket kaptunk.

− Vannak érdekes tapasztalataitok, történetek amiket megosztanátok?

Tavaly tavasszal részt vettünk egy kisebb erdélyi turnén egy nagy mikrobusszal. Felejthetetlen utazás volt, rengeteg új barátot szereztünk és hatalmas bulik voltak. Megkóstoltuk a Zorrót és a Sapkát is, ezek méregerős helyi italok. Mégis az egyik legemlékezetesebb dolog az volt, amikor Sepsiszentgyörgy felé haladva egyszer csak minden előzmény nélkül kiszakadt a kocsi egyik lengéscsillapítója. Szerencsére pont begurultunk egy kis faluba, ahol egy helyi kisboltban kaptunk drótot. A zenekar gitárosa/trombitása, Bandi nagyon leleményes, így a derékszíjával, és a drótokkal valahogy rögzítette a félig leszakadt alkatrészt és mehettünk tovább. Sajnos nem találtunk olyan autószerelőt, aki segíteni tudott volna, így kénytelenek voltunk a továbbiakban így utazni. Izgalmas volt, de hazaértünk. Mindenkinek javasoljuk, hogy menjen el Erdélybe, hiszen az egyik legszebb hely a világon.

[embed]]

− Hol láthatnak, hallhatnak titeket az emberek legközelebb?

Rengeteg helyen szeretnénk megmutatni magunkat, mégis a következő feladatunk egy stúdiófelvétel elkészítése lesz, valamint egy videoklip. Nem akarunk nagylemezt felvenni, csupán néhány dalt egy videóval, hogy jó minőségben is megmutathassuk magunkat. Eddig csupán néhány gyenge minőségű próbatermi videónk van, amit az érdeklődők megnézhetnek a közösségi oldalunkon, de a profi felvétellel és a klippel majd remélhetőleg berobbanunk és Koós János, vagy Korda Gyuri bácsi nyomdokaiba léphetünk.

2019-ben bizonyára sok-sok koncertünk lesz. Szívesen megyünk koncertezni mindenhová, a fesztiváloktól kezdve, a klubokon keresztül, a falusi kiskocsmákig. Reméljük idén is társulhatunk majd párszor a Rózsaszín Pittbullhoz, hiszen őket nagyon szeretjük, de lesznek saját szervezésű bulijaink is. Szívesen mennénk fesztiválokra, motoros találkozókra is, ha kapunk meghívást, mi ott leszünk. Akit érdekel a Neonverebek, az a közösségi oldalon informálódhat a banda körüli fejleményekről.

Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában