kiállítás

2019.05.29. 18:10

Az emberi arc mindent kifejez

Ihárosi Ibolya

Fotó: Mártonfai Dénes

Komjáti Anett olajfestményeiből nyílt kiállítás a Belvárosi kávéházban. A tárlatot, amely június 12-ig látható, Kis Pál István költő ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Komjáti Anett Kalocsán született 1979-ben. Annak ellenére, hogy már gyerekkora óta fontos számára a művészet, a rajzolás, csak 38 évesen, mintegy másfél évvel ezelőtt kezdett el festeni a tanítás mellett, a szabad idejében. Azóta minden igyekezete arra irányul, hogy egyre közelebb kerülhessen a festészethez, minél többet tanuljon, ősztől például a terápiás festészetet.

Eredetileg testnevelési egyetemet végzett, másoddiplomája a kommunikáció, nyomtatott sajtó specializációval. Vallomása szerint legszívesebben portrét készít, mert „Az arc, a szemek kifejező ereje, az érzések tükröződése, színeink árnyalatainak vizsgálata, ami igazán feltölt.” A portrékat, ismert, vagy kevésbé ismert festőkről, illetve az interneten található ismeretlen arcokról készíti. A szekszárdi kiállításon például Salvador Dali, Marc Shagall és Frida Kahlo látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában