Apró fúvósok

2019.05.22. 16:20

Sikeresen szerepeltek a Würtz iskola fúvósai

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

A IV. Apró fúvósok dombóvári találkozóján az ifjú klarinétosok, oboások, szaxofonosok, rézfúvósok, fuvolások és fagottosok mérettették meg magukat. A regionális versenyre összesen háromszázharminc növendék jelentkezett. A Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából tizenhárom növendék vett részt a találkozón.

– Azért jó ez a találkozó a résztvevő gyermekek számára, mert itt a korcsoportok nem életkorhoz vannak kötve. Attól függ, hogy ki melyik korcsoportba tartozik, hogy hány éve tanul a hangszerén, hányadik évfolyamos – tájékoztatta lapunkat Gasparics László, a Würtz Ádám iskola intézményvezetője. A produkciók értékelése után a zsűri arany, ezüst és bronzminősítéseket ad ki. A gyengébben teljesítők emléklapot kapnak. Az első találkozókon csupán különdíjjal jutalmazták a jobban teljesítő növendékeket. Gasparics László szerint a mosani értékelés azért jobb, mert így mindenki helyén tudja kezelni a teljesítményét.

A Würtz iskola eredményei az első versenynapon: Baranyai Adrián Máté (oboa I. korcsoport, kiemelt arany minősítés és különdíj), Szabó Mirjam (oboa III. korcsoport, bronz minősítés). Felkészítő tanáruk: Kocsis Éva (tanári különdíj). Kovács Zsóka (klarinét I. korcsoport, arany minősítés), Ács Luca Anna (klarinét II. korcsoport, ezüst minősítés), Szíjártó Zsigmond (szaxofon I. korcsoport, ezüst minősítés), Pálinkás Zulejka (szaxofon II. korcsoport, bronz minősítés). A diákok felkészítő tanára: Ótus László.

Második versenynap: Szabó Miklós (trombita II. korcsoport, bronz minősítés), Csik Lehel (trombita III. korcsoport, bronz minősítés), Horváth Bernadett (trombita IV. korcsoport, ezüst minősítés). Felkészítő tanáruk: Varga Balázs.

Eredmények a harmadik versenynapon: Szabó Zsófia (fuvola I. korcsoport, arany minősítés), Tolnai Dóra (fuvola II. korcsoport, kiemelt arany minősítés), Szabó Réka (fuvola III. korcsoport, bronz minősítés), Varga Kata (fuvola III. korcsoport, bronz minősítés). Felkészítő tanáruk: Kocsis Éva (tanári különdíj).

A növendékeket, mindhárom fordulón, Cseke István tanár kísérte zongorán.

Borítóképünkön a Würtz iskolás versenyzők egyik csoportja látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában