Velence hóban

2019.05.14. 20:00

Vígjátékkal zárul az évad a német színházban

„Maradok, de pokollá teszem az estéd!” Ezt ígéri Christoph nevű kedvesének Patricia. Teszi ezt azért, mert valójában semmi kedve párja régi barátjánál és annak menyasszonyánál vacsorázni.

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

Hiszen még csak nem is ismeri őket. Ezért azután a felszínes csevej közben meg sem szólal. Ennek következtében a vendéglátó pár, Nathalie és Jean-Luc külföldinek hiszi őt és eszerint is kezeli. Patricia pedig beszáll a játékba. A számára terhes vacsorából egyre inkább egy igazán szórakoztató este lesz – miként az a Deutsche Bühne Ungarn (DBU) közönsége számára is.

A Magyarországi Német Színház az évad zárásaként tűzi műsorára a fenti tartalmú vígjátékot, melynek ma este van a premierje. A Venedig im Schnee – Velence hóban című komédia finom csattanókkal foglalkozik a külföldiekkel, a velük való bánásmóddal, ezzel részesítve vidám élményben a nézőt.

Érdekesség, hogy a szerző, Gilles Dyrek francia, Párizsban született 1966-ban. A drámaírás mellett színészként is jegyzik, így folytatója édesapja, François Dyrek munkásságának, utóbbi művész a hetvenes években több, hazai forgalmazásra átvett mozifilmben is látható volt.

– Az évadot egy könnyed, felhőtlen szórakozást nyújtó darabbal zárja színházunk – mondta Lotz Katalin, a DBU igazgatója. – Ez a Franciaországban játszódó történet garantáltan igénybe veszi a nevetőizmokat. Görbe tükröt állít annak az emberi tulajdonságnak, hogy mi mindent képesek vagyunk elhinni, anélkül, hogy valóban a dolgok mögé néznénk.

Nathalie-t Paula Donner alakítja, Jean-Luc szerepében Andrzej Jaslikowski látható, Patriciát Melissa Hermann formázza meg, Christoph-ot pedig a DBU-ban első alkalommal bemutatkozó Tom Baldauf. A színművész Naumburg teátrumában számos darabban lépett már fel, emellett mozifilmekben is játszott.

Kilian Klapper rendező – egyúttal a díszletek tervezője – Bécsből érkezett, számára nem ismeretlen a Német Színház, hiszen 2014-ben az Equus, 2015-ben a Bányavirág, 2016-ban a Bölcs Náthán című drámákban színészként is bizonyította tehetségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában