könyvfesztivál

2019.06.22. 07:00

Pénteken megnyílt a Völgységi Könyvfesztivál

Tucatnyi könyvkiadó, magánszerző, kézműves, iparművész várta a közönséget a Völgységi Könyvfesztiválon már pénteken Bonyhádon. A vasárnapig tartó esemény számos családi programot kínál az érdeklődőknek.

Rónai Gábor

Fotó: Máté Réka

 

A megyei Prima-díjas Kränzlein Néptánc Egyesület ifjú növendékeinek fellépése nyitotta meg az immáron 19. Völgységi Könyvfesztivált pénteken délután a Völgység fővárosában. Filóné Ferencz Ibolya polgármester beszédében köszönetet mondott a szervező Solymár Imre Városi Könyvtár munkatársainak, illetve a fesztivál valamennyi támogatójának, reményét fejezve ki egyúttal, hogy a vasárnapig tartó eseményen mindenki megtalálja majd a számára kedves olvasnivalót. Külön szólt arról, hogy a város már idén 60 millió forintot fordít a fesztiválnak otthont adó Perczel kert rendbetételére – a munkálatok már a jövő hét elején elkezdődnek.

A városvezető megnyitóbeszéde után Schnell-Nagy Erika, a könyvtár igazgatója Kirchné Máté Rékának adta át a Könyvtárért, a kultúráért díjat, majd pedig a „Tájak, városok, emberek iskolai olvasmányaim alapján” című rajzpályázat helyezettjeit díjazták. Az ország minden tájáról érkezett alkotás, összesen 108, ezeket a könyvtárban tekinthetik meg az érdeklődők.

Bíró Szabolcs író immáron hatodik éve hozza el a könyveit a Völgység fővárosába. A történelmi témájú regényeket megálmodó fiatalember legújabb sorozata most az Anjouk koráról szól, s Bonyhádra már a hatodik kötettel érkezett. A felvidéki író lapunknak azt mondta, hogy reneszánszukat élik mostanság a történelmi regények, s ő is egy olyan szerző, aki mindenben a történetet keresi. Mint hangsúlyozta, egy jó írónak meg kell találnia az utat az olvasók szívéhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában