kiállítás

2019.11.21. 14:30

Digitális kollázsokat is készít Könyv István János

Wessely Gábor

Forrás: Beküldött kép

A nagykanizsai Dr. Mező Ferenc Gimnázium galériájában láthatók Könyv István János alkotásai. A Simontornyán élő grafikus, házasságkötése révén került Zalából Tolnába, 1977-ben. Jövőre lesz 65 éves, ez alkalomból országos kiállítássorozatot tervez, melynek nyitánya a mostani bemutatkozás egykori iskolájában, ahol 46 éve érettségizett.

Válogatás című kiállítási anyagát 23 kép alkotja. Helyet kapott benne a legismertebb pontraszteres tusrajzai mellett a Vitéz Bátor című, nyolc képből álló digitális kollázssorozata is. (Ez a Veszprémi Petőfi Színház azonos című darabjához készült.)

Könyv István János előadása a gimnáziumban. Fotó: Beküldött kép

A gimnáziumban Könyv István János előadást tartott a fiataloknak a digitális alkotások születéséről. Biztatta őket, hogy éljenek a modern kor adta lehetőségekkel. Merjék vállalni önálló gondolataik művészi formába öntését, és számítógépes eszközökkel történő megjelenítését. Járuljanak hozzá ily’ módon is, tudásukkal, kreativitásukkal, Magyarország fejlődéséhez. A nagykanizsai tárlat december 20-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában