koncert

2020.01.13. 17:30

Ismét telt ház előtt koncertezett a fúvószenekar Dombóváron

Több éves tradíció Dombóváron, hogy az új évben koncertet ad a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar. A hétvégén két alkalommal is megtelt a Tinódi Ház színházterme, amely azt jelenti, hogy legalább nyolcszázan voltak kíváncsiak az Újévi Filmzene koncertre.

Varga Szilvia

A Jégvarázs, az Indiána Jones, a Harry Potter, a Zorro, és a Karib-tenger kalózai filmek legismertebb dallamai csendültek fel fúvós hangszereken, ütős hangszerek kíséretében. Alan Silvestri zeneszerző műveiből összeállított válogatást is bemutatott a zenekar: a Vissza a jövőbe, a Bosszúállók, az Egy nap a múzeumban, a Forrest Gump és a Polar Express jól ismert dallamaiból.

Mindkét programon először a Tücsökzenekar mutatkozott be, akik közül sokan először léptek színpadra az újévi koncerten. Majd a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar folytatta a színvonalas előadást.

Pintér Szilárd polgármester a rendezvényen osztotta meg gondolatait az új évvel kapcsolatban. Elismerően szól a zenekar sikereiről, és Kiszler András karnagy odaadó szakmai munkájáról. Felhívta a jelenlévők figyelmét Dombóvár várossá avatásának 50. jubileumi évfordulójára és mindenkit szeretettel invitált az ünnepi év rendezvényeire. Nyilvánvalóan érintette az új városvezetés ez évi terveit, kiemelte, hogy hitük és reményeik szerint 2020 tavaszától új időszámítás köszönt be a város életébe, amely lehetővé teszi annak az építő munkának a megkezdését, amihez az elmúlt hónapokban megteremtették az alapokat. Még nem vagyunk a folyamat végén, de kellő szerénységgel és alázattal azt tudom mondani: jó úton járunk! – mondta a polgármester. A vasárnapi koncerten Fehérvári Tamás a Megyei Közgyűlés elnöke is megosztotta ünnepi gondolatait a közönséggel.

ABBA slágerek is megszólaltak

A hétvégi produkció különlegessége az ABBABÁK nevű vendég együttes fellépése volt, akik ötödik éve örvendeztetik meg az ABBA legnagyobb slágereivel a közönséget. Dombóváron az Ifjúsági Fúvószenekarral közösen játszották az együttes legismertebb zeneszámait: I Have a Dream, Mamma Mia, S.O.S., Knowing Me, Knowing You, The Winner Takes It All és a Dancing Queen című dalokból hallhattak részleteket. A koncert után a zenekar tagjai a közönséggel együtt koccintottak az újév alkalmából.

Két fiatalt díjaztak

2019 tavaszán a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség rendszerében lebonyolított minősítő hangversenyen – koncertfúvós „C” kategóriában – kiemelt arany minősítést érdemelt ki az együttes, emellett a szövetség Nívó-díjjal jutalmazta a zenekar több éves kimagasló szakmai tevékenységét. Idén is a rendezvényen adta át Kiszler András karnagy az „Év zenekari zenésze” elismerést a Tücsök zenekarból Rákosfalvi Somának, az Ifjúsági Fúvószenekarból pedig Kemény Bulcsúnak. A díjról a tagok döntenek titkos szavazással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában