A tér, idő, tett és gondolat

2020.01.13. 12:30

Szunnyadó képességeiket nyugdíjasként bontakoztatják ki

Wessely Gábor

Fotó: Wessely Gábor

Bacsné Székely Sára pedagógus volt, Szabó Bertalan pedig a fémárugyártással foglalkozó JAKO Kft. cégvezetője, mielőtt nyugdíjba vonult. S most mivel foglalkoznak? Képalkotással. Stílusok című tárlatuk pénteken nyílt a tolnai Mag-házban. A rendezvényen közreműködött a Mözsi Bartók Béla Női Kar, Schmidt Zoltánné vezényletével, továbbá Víghné Székely Rozália (vers), Mészáros Roland (ének) és Tóth István (gitár).

Szabó Bertalan, Bacsné Székely Sára és Lönhárd Ferenc Fotó: Wessely Gábor

Mindkét kiállító a Bárka szalon tagja. Megnyitóbeszédet a Bárka elnöke, Lönhárd Ferenc mondott. A tér, az idő, a tett és a gondolat összefüggéseit elemezte az alkotásban és a hétköznapi életben. Rámutatott, hogy vannak, akiknek csak nyugdíjba vonulásuk után adatik meg, hogy minden együtt legyen a művészi munkához, mert előtte a pénzkeresés, a család eltartása szerepel az első helyen, arra fordítódik az idő és minden cselekedet, minden gondolat. De amikor elhárulnak az akadályok, megszülethetnek a régóta várt képek.

A program vendéglátással és egy kis örömzenével zárult, az Atlantis Shadows Tribute Band közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában