elismerés

2020.03.16. 12:00

Baky Péter Munkácsy Mihály-díjat kapott a nemzeti ünnepen

Tolnai Népújság

Forrás: facebook

Fotó: Baky Péter

Munkácsy Mihály-díjat adományozott Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kiemelkedő képzőművészeti tevékenység elismeréseként Baky Péter festőművésznek, a Magyar Művészeti Akadémia nem akadémikus tagjának, a szekszárdi Művészetek Háza korábbi vezetőjének.

Baky Péter 1977-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakán. 1980-86 között elsősorban alkalmazott grafikusként dolgozott, 1986-92 között a szekszárdi Illyés Gyula Tanárképző Főiskolán tanított. 1979 óta állít ki rendszeresen önállóan és kollektív tárlatokon. A szekszárdi Művészetek Háza igazgatója volt 1993-tól 2012-ig, nyugdíjba vonulásáig, ezzel párhuzamosan a ferencvárosi Pincegaléria művészeti vezetője is.

Fotó: Baky Péter / Facebook

Részt vett a szekszárdi II. világháborús emlékmű tervezésében és kivitelezésében, tervei alapján készült a szekszárdi Borkút. 1997-ben adták át a szekszárdi Kolping iskola aulájába készített tizenöt képből álló Keresztút című pannóját, szekszárdi polgármesteri hivatalban pedig Millenniumi Pannói láthatók. 2000-ben megkapta a Pro Urbe Szekszárd kitüntetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában