Baka István Alapítvány

2020.07.27. 09:30

Gyertyagyújtással emlékeztek Baka István születésének évfordulójára

Ihárosi Ibolya

Fotó: Mártonfai Dénes

Baka Istvánra, a Szekszárdon született és a szülővárosához ezer szállal kötődő József Attila és Graves-díjas költőre, a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagjára emlékeztek csendes gyertyagyújtással, születésének hetvenkettedik évfordulója alkalmából szombaton délelőtt az alsóvárosi temetőben. A tiszteletadáson jelen voltak a megemlékezést évente megszervező Baka István Alapítvány kuratóriumának tagjai, a költő testvére és tisztelői. Orbán György, a Baka István Alapítvány kuratóriumának elnöke a költő Éjszaka című versével idézte meg a szerző szellemét.

Az alapítvány az idén szerepvers-pályázatot hirdet középiskolások számára. A költő, író, műfordító, szerkesztőre emlékezve. A szerepversben a költő valamely elképzelt vagy valóságos személy álarcát ölti magára, annak hangján szólal meg. Baka István a költői képalkotás és a szerepjáték- költészet egyik legjelentősebb megújítója, nemegyszer szólalt meg mások, így például Széchenyi, Ady, Liszt Háry János, vagy éppen és Yorik bőrébe bújva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában