kiállítás

2020.07.13. 18:10

Jó és rossz ellentétét szemlélteti a Bárka

Foray Nándor

Fotó: Makovics Kornél

Németh Kata és Hucker Ferenc festő közös kiállítása nyílt meg a szekszárdi Civil Információs Centrumban július 10-én. A tárlat címe egy Aranyosi Ervin-idézet: Változzon világod általad! Koncepciója pedig, hogy a rosszból jót lehet formálni, ha akarja az ember. Az egyik oldalon, kezdőkép gyanánt Hucker Ferenc egy-egy sötét hangulatú műve foglal helyet, a másikon Németh Kata adott, szeretetet sugárzó, életigenlő alkotása, amivel az emberivé alakulás folyamatát érzékeltetik. Tájképek és alakok egyaránt helyet kaptak. Kettejüknek összesen harminc munkája szerepel, amelyek a két főkép kivételével teljesen újak.

Hucker Ferenc gyerekkora óta fest, több száz csoportos és több tucat önálló kiállításon van túl, szerette is volna hivatásává tenni a művészetet, mégis műszaki foglalkozású lett. E mellett azonban töretlenül festeget. Általában olajjal, vászonra. Grafikája kevesebb van. Nagyméretű egyházi munkákkal, falfestményekkel is büszkélkedhet. Rembrandt barnás árnyalatú stílusa közel áll hozzá.

Németh Kata és Hucker Ferenc egy-egy alkotással (Fotó: Makovics Kornél)

Németh Kata alapelve, hogy az ember alapvetően jó, a világ szép. Miáltalunk lesz jobbá – ezt szeretné sugallni. Ami a technikát illeti, jól kiegészítik egymást Huckerrel: Németh az olajat nem kultiválja, akrilfestményei vannak, farostra és vászonra. Megemlítette: a Budapesti Francia Intézetben lett volna egy kiállítása, mely a járvány miatt maradt el. Mindketten tagjai a Bárka Művészeti Szalonnak. Mostani kiállításukat a szalon elnöke, Lönhárd Ferenc nyitotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában